23948sdkhjf

Steens Group lukkede helt ned: Det var en forkert beslutning

En toplinje, der trods en måned uden aktiviteter steg 13 pct. og et resultat, der blev tæt på fordoblet. Den midtjyske møbelproducent Steens Group kan se tilbage på et 2020, hvor forårets usikkerhed blev gjort til skamme, men konsekvenserne af én beslutning kan stadig mærkes på hverdagen i Kjellerup.  

– Havde vi vidst i foråret, hvad vi ved i dag, så skulle vi ikke have lukket ned, men i stedet være fortsat produktionen, konstaterer direktør Preben Mosgaard.   

I marts var det imidlertid umuligt at vide, hvad nedlukningen ville betyde for de europæiske møbelkunders købelyst, og Steens Group valgte således at lukke ned for produktionen og sende de ansatte hjem med lønkompensation i omkring en måned. Som mange andre danske møbelproducenter oplevede virksomheden imidlertid, at efterspørgslen meget hurtigt vendte tilbage. 

– Og den har været høj hele efteråret, fortæller Preben Mosgaard, der peger på, at en stor del af Steens Groups kunder sælger online og således er gået fri af diverse nedlukninger i Danmark og Europa.  

Forlængede leveringstider  

På fabrikken i Kjellerup har det betydet et ualmindelig travlt efterår, og Preben Mosgaard understreger, at medarbejderstaben, der i dag tæller 220 mand, har udvist stor fleksibilitet og takket ja til overarbejdstimer for at følge med. Alligevel opererer man stadig med forlængede leveringstider.  

– Det har givet nogle udfordringer, og vi fik opbygget en pukkel, så selvom vi har øget produktionsmængden, og lige så stille henter ind på det, så betyder den fortsat høje efterspørgsel, at vi stadig har for lang leveringstid, fortæller han.  

Også på indkøbsfronten kan det mærkes, at kunderne i hele Europa i høj grad har haft rettet fokus på de hjemlige omgivelser.  

– Vi har haft svært ved at skaffe råmaterialer, og fra både leverandører og underleverandører hører vi, at der er problemer, hvilket selvfølgelig smitter af på næste led i kæden, forklarer han.  

En udfordring Steens Group på den korte bane har svært ved at stille noget op imod.  

– Vi afsøger selvfølgelig alternativer, og selvom det er svært at handle på lige her og nu, får vi det til at hænge sammen, forsikrer direktøren.  

Ingen afmatning i sigte 

Steens Group omsatte i 2020 for 314 mio. kr. svarende til en toplinjevækst på 13 pct., mens resultatet før skat på 18,6 mio. kr. svarer til næsten en fordobling sammenlignet med året forinden.  

– Men sidste år bar præg af en række investeringer, og sammenligner vi i stedet med resultatet i 2018, er væksten nogenlunde svarende til, hvad vi har set de senere år, forklarer direktøren med henvisning til 2018-resultatet, der lød på 15,1 mio. kr. før skat.  

Og det tyder på, at også 2021 bliver et år med vækst i det midtjyske.  

– Starten på året er gået rigtig fint, og for nuværende er der ingen tegn på afmatning, lyder det fra Preben Mosgaard, der dog forventer, at den glubende appetit på møbler stilner af, når det igen kan lade sig gøre at bruge pengene på rejser.  

– Det kommer helt sikkert til at få en effekt, men hvor stor den bliver for os, ved jeg ikke. Vi ligger jo ikke i luksussegmentet men henvender os til et bredere publikum, og de køber gerne en kommode, fordi de skal bruge en kommode, så jeg forventer ikke, vi kommer til at blive fravalgt, slår han fast.  

Steens Group A/S
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 95,7 79,0
Driftsresultat 19,6 9,8
Resultat før skat 18,6 9,7
Årets resultat 14,5 7,6
Balancesum 138,6 133,0
Egenkapital 69,1 54,5
Gns. antal ansatte 173 166
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2020.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.14