23948sdkhjf

Bæredygtige produktionsprocesser sikrer Rockwool international miljøpris

IDA (Ingeniør Forbundet i Danmark) har valgt Rockwool som den danske vinder af EU’s Miljøpris 2020.

Prisen er en anerkendelse af Rockwools udvikling og implementering af produktionsprocesser, der har reduceret udledningen af CO2 med mere end 70 pct. fra de danske fabrikker, skriver isoleringsgiganten i en pressemeddelelse.

Gennem det årelange ingeniørarbejde er der skabt en ny, fleksibel smelteteknologi, som gør det muligt for Rockwool at udskifte for eksempel kul til energikilder med et mindre CO2-aftryk som naturgas eller biogas på de fabrikker, hvor den nye teknologi er i anvendelse.

– Det ingeniørarbejde og den innovationen af teknologi, som prisen anerkender, bygger på vores arbejde gennem årtier, hvor vi har bestræbt os på at mindske miljøpåvirkningen fra vores produktion, siger Bjørn Andersen, der er direktør for Teknologi & Produktion i Rockwool Group, i pressemeddelelsen og uddyber:

– Mere end 50 ingeniører her i Danmark har arbejdet for at udvikle vores patenterede teknologi. Der fandtes ikke færdige løsninger, som vi kunne købe os til, derfor har vi opfundet dem selv.

Som vinder af den danske konkurrence for bæredygtige processer, så går Rockwool videre til den europæiske konkurrence, hvor vinderen skal findes i 2022.  

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.203