23948sdkhjf

Dansk støberikoncern overtager familievirksomhed: Vi tager et vigtigt skridt

Tasso, der er en del af Vald. Birn-koncernen, har købt det italienske støberi Bernareggi S.r.l. Ejeren af det italienske selskab, Roberto Bernareggi, har besluttet sig for at trække sig tilbage efter 45 år.

Vald. Birn har i forvejen tre støberier i Danmark, to maskinfabrikker i Sverige og en maskinfabrik i Tyskland, og beskæftiger cirka 700 medarbejdere. Nu kan man altså også føje et støberi til i Italien.

Bernareggi blev grundlagt i 1976, og i 1998 blev Vald. Birn medejere, da man købte en tredjedel af virksomheden.

Med det fulde opkøb sigter Tasso og Vald. Birn efter at udbygge positionen på det italienske marked.

- Opkøbet bringer to talentfulde teams med stor støberiteknisk viden, kompetencer og ekspertise sammen. Bernareggi vil drage stor fordel af at blive partner med en virksomhed, der har haft jernstøbning som en del af kernen i mere end 164 år, og Tasso vil også drage fordel af at købe en virksomhed, der i mere end 45 år har baseret sin forretning på støbte jernbarrer, og køber stor viden om markedet og tiltro fra kunderne. Vores kunder og især medarbejdere hos Bernareggi kan være sikre på et gnidningsfrit ejerskifte, der efterlader dem i sikre hænder, siger Roberto Bernareggi i en pressemeddelelse.

Administrerende direktør hos Tasso, Kristian B. Pedersen, tilføjer:

- I dag tager vi et vigtigt skridt i at vedligeholde og udbygge vores position på det italienske marked for jernstøbning. Dette opkøb vil skabe synergier, der i fællesskab vil styrke parternes forretningsfundament. Jeg er meget tilfreds med udviklingen i både vores forretning og partnerskab over de seneste år.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078