23948sdkhjf

Jobopslag når rekord: Træ- og møbelvirksomheder i vild vækst

Der er kamp om arbejdskraften i den danske træ- og møbelbranche, og antallet af ledige stillinger på Jobnet nåede i januar det højeste niveau i flere år. Det viser tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som endda gør opmærksom på, at antallet af stillinger kan øges på grund efterregistreringer.

Alene i januar blev der opslået 47 nye stillinger inden for ”Træ, møbel, glas og keramik”, så det samlede antal stillinger i måneden var på 78. Januar havde derfor et dagligt gennemsnit på 44 ledige stillinger, hvilket ikke er set højere siden februar 2008.

Vækstvirksomhed vil ansætte flere

Make Nordic hører til blandt branchens vækstvirksomheder. Virksomheden – der sælger arkitekttegnede møbler online – blev grundlagt af Line Olesen i Esbjerg i 2017. Sidste år fordoblede virksomheden antallet af ansatte fra to til fire, og står det til indehaveren, fortsætter tendensen i det nye år.

– Vi har planer om at ansætte flere i den nærmeste fremtid. Selv om det er meget for en virksomhed af vores størrelse at tage flere ind på én gang, kigger vi alligevel på to forskellige områder, siger Line Olesen til Wood Supply.

– Det ene er hele online-delen omkring vores webshop. Det gælder alt fra sociale medier og markedsføring til fotografering og alle de dele, der følger med. Den anden del er serviceområdet, hvor vi oplever, at vi har et endnu større behov for at være stærke, fordi vi har at gøre med slutkunder. Så det handler om alt lige fra at fra at rådgive privatkunder til at svare på mails og bare generelt give kunderne en god oplevelse.

Fra lavsæson til massehyringer

Knap 200 kilometer nord for Esbjerg ligger Farsø. Her har Outline Vinduer sit hovedsæde, og selv om de to virksomheder ikke taler til samme segment af kunder, har de jagten på gode medarbejdere til fælles.

– Normalvis skruer vi ned for bemandingen hen over vintermånederne, men i år er der vendt op og ned på alting. Vi mærker en usædvanlig stor efterspørgsel, og faktisk har vores ordrebeholdning aldrig været større, end den er lige nu. Derfor bliver vi i år nødt til at gøre det helt modsatte og ansætte en masse nye medarbejdere for at kunne følge med, sagde Outline Vinduers administrerende direktør, Jens Sørensen, i sidste uge.

Tidligere på ugen kunne Vinderup-baserede Mifapladen fortælle om ”vild vækst”, og samme melding lyder fra en af køkkenbranchens tunge spillere i form af HTH, der ikke holder sig tilbage efter at have ansat 150 nye medarbejdere i løbet af 2020.

– Efter et ganske kortvarigt dyk i efterspørgslen lige da COVID-19 brød ud, så stak salget af, og siden har vi produceret flere køkkener end nogensinde. Nu skal vi fastholde det gode momentum, og derfor har vi et stort behov for at finde dygtige kandidater, der vil med på vækstrejsen, sagde HTH-direktør Jesper Gylling Olsen i sidste uge, da han annoncerede, at virksomheden vil ansætte omkring 50 nye medarbejdere i år.

Rekrutterer gerne internt

Langt fra alle job slås op via Jobnet. Tallene fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering er derfor kun en indikator på, at travlheden i branchen er stor. Og selv om der er mange hundrede ansatte – og et tilsvarende antal millioner i omsætning – til forskel på HTH og Make Nordic, så foretrækker begge virksomheder at rekruttere internt.

Line Olesen fra Make Nordic har således med succes ansat tidligere praktikanter, mens HTH satser benhårdt på at indfange talenter med et målrettet uddannelsesforløb både for trainees og køkkeneksperter.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.172