23948sdkhjf

Savværk føjer 40 procent til toplinjen i "ekstraordinært godt år"

I løbet af de sidste ti år er sønderjyske Tiset Savværk vokset til firedobbelt størrelse, og coronaen betød blot yderligere travlhed. 

– Både omsætning og indtjening er gået op, og sidste år så vi en omsætningsstigning på små 40 procent, så det var et ekstraordinært godt år, fortæller savværksindehaver og –direktør Per Bech Sørensen til Wood Supply.

Det nyligt offentliggjorte regnskab viser fremgang på alle nøgletal, og mens bruttofortjenesten skød i vejret fra 7,3 til 9,7 mio. kr. voksede resultatet før skat fra en lille million til 2,3 mio. kr.

– Og væksten er trukket bredt over hele savværket, fortæller Per Bech Sørensen, der dog peger på, at coronaen har pustet ekstra til specifikke segmenter.

Et boost til udelivet

– Skal man sige noget positivt om corona, er det, at der er kommet mere fokus på udelivet; vi producerer en hel masse shelters, og der har vi virkelig accelereret og fået ekstra godt gang i salget sidste år, fortæller Per Bech Sørensen.

Tiset Savværk sælger træ og produkter til blandt andre grossister og trælaster, mens de private kunder ved indgangen til 2020 blev sorteret fra.

– Vi ville egentlig gerne have fortsat salget til private, men hvis du skal favne for bredt, risikerer du at miste fokus, og balancen mellem salget til de private og resten af forretningen var blevet forrykket, så det krævede stadigt mere tid, forklarer savværksindehaveren ifølge hvem beslutningen har betydet en mere stabil forretning.

– Vi er blevet meget mere fokuserede, og så har det givet bedre plads på værkstedet og mulighed for at gå mere i dybden med andre projekter, fortæller han. 

Kurs mod fuld certificering

Ifølge Per Bech Sørensen har coronaen altså udgjort en af to hovedstrømme i den stigende efterspørgsel efter træet fra Tiset. 

Den anden er, at træ i højere og højere grad også bliver efterspurgt som bæredygtigt byggemateriale i professionelle byggeprojekter, fortæller han. 

Og på det område er savværket nu klar til at skrue yderligere op for indsatsen.

– Omkring 80 procent af det, vi sælger i dag, kommer fra bæredygtigt skovbrug, og her har vi en ambition om, at det i 2022 skal være 100 procent, der er certificeret med enten FSC eller PEFC, lyder det fra Per Bech Sørensen.

Han understreger, at beslutningen ikke er truffet på baggrund af en stigende efterspørgsel på det certificerede træ.

– Det er nærmere en politisk beslutning, vi traf for nogle år siden, om at det er den vej, vi gerne vil gå. Vi kan se, at trenden i samfundet peger i den retning, særligt hjulpet på vej af FN’s 17 verdensmål, og det er en helt naturlig retning for os at gå i, slår han fast.

Tiset Savværk A/S
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 9,7 7,3
Driftsresultat 3,1 1,4
Resultat før skat 2,3 1,0
Årets resultat 2,3 1,0
Balancesum 15,3 13,1
Egenkapital 6,4 5,1
Gns. antal ansatte 14 13
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2020.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.063