23948sdkhjf

Hempel køber op

Den danske malingsproducent har den Wattyl, der er en af Australien og New Zealands førende og mest velrenommerede producenter af hus- og industrimaling.

Wattyl har 750 ansatte og en omsætning på 150 millioner euro (1,1 milliarder kroner).

Sælger er amerikanske Sherwin-Williams, verdens største producent af maling, og handlen er betinget af myndighedernes godkendelse, som forventes i første kvartal 2021.

- Vi tager nu det første store, synlige skridt i vores ambition om at fordoble Hempels omsætning til 3 milliarder euro i 2025. Opkøbet vil få en stor, positiv betydning for det aftryk, vi ønsker at sætte i den globale malingsindustri og for udviklingen i vores Syd- & Østasien region, siger Lars Petersson, group president & CEO i Hempel, i en pressemeddelelse.

- Opkøbet matcher med vores Double Impact-strategi og de ambitioner, vi har for vækst i fire udvalgte strategiske segmenter, herunder hus- og industrimaling. Samtidig understreger aftalen om at købe Wattyl kernen i vores strategi: Vi ønsker at indtage førerpositioner i udvalgte segmenter og geografier, og vi agter at fordoble Hempels omsætning inden for fem år. En fordobling af omsætningen gør det muligt at fordoble vores positive indflydelse ved at investere i bæredygtighed, innovation og digitalisering, fortsætter Lars Petersson.

Den nuværende administrerende direktør i Wattyl, Matt Crossingham, vil fortsætte i jobbet og ser frem til at blive en del af Hempel og medvirke til udvikling og succes.

- Jeg og hele mit team er glade for at blive en del af Hempel-familien, og vi ser frem til at medvirke til den fortsatte udvikling og succes – ikke bare i Australien og i New Zealand – men i hele Syd- og Østasien. Wattyl vil få adgang til vigtig viden, erfaring, innovation og et bredere produktsortiment, som vil skabe øget værdi for vores kunder. Jeg er sikker på, at det nye ejerskab vil bringe Wattyl til et nyt niveau, siger Matt Crossingham.

Hempel foretog senest i 2018 et større opkøb, da man erhvervede den tyske malingsproducent J.W. Ostendorf.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078