23948sdkhjf

Robotvirksomhed vil løfte omsætningen til over det dobbelte

Selvom robotvirksomheden Shape Robotics kommer ud med en nedgang i omsætningen i 2020, så er man sikker på, at 2021 bliver et år med markant vækst.

I det netop offentliggjorte Q4 kan man se, at omsætningen i corona-året 2020 droppede fra 8,1 millioner kroner til 6 millioner kroner.

Målsætningen for 2021 er at nå en omsætning imellem 14-17 millioner kroner.

- Vi har brugt den sidste del af 2020 på at opruste på salgssiden. Vi har ansat en ny CCO og udvidet vores kommercielle team, så de i dag er fire i salg og tre i markedsføring. Og de er allerede rigtig godt i gang, fortæller David Johan Christensen CEO for Farum-baserede Shape Robotics.

- Vi har fået et stort team ind, der kommer med meget erfaring fra undervisningssektoren og mange gode kontakter i hele verden. Så vi er lige nu i dialog med mange forhandlere på globalt plan, siger David Johan Christensen.

2020 var et særdeles udfordrende år for Shape Robotics. Men mange skolelukninger over hele verden har det været svært for forhandlerne at nå ud til beslutningstagerne med den danske undervisningsrobot.

Fable: En byg selv-robot

Fablesystemet består at tre typer moduler: funktionsmoduler, byggemoduler og udvidelsesmoduler.

Byggemodulerne kan købes eller 3D-printes i forskellige former, så de kan indgå i både enkle eller komplekse robotter.

Udvidelsesmodulerne åbner Fable, så den kan kombineres med andre systemer, for eksempel en smartphone, en robothånd, et 3D-printet robothoved, eller en laser-pointer.

- Vi bruger også tiden på at træne forhandlernes sælgere til at sælge vores produkter. Vi sørger for, at de forstår vores robotter og forstår, hvordan de skal positioneres i forhold til alternative produkter, forklarer David Johan Christensen.

- Og så sørger vi for at give dem en solid margin, så der er noget i det for forhandlerne, og de får en rigtig god support og service. Det er noget af det, vi kan nu, hvor vores team er større, lyder det fra David Johan Christensen.

Shape Robotics er etableret i 2015 af Moises Pacheco og David Johan Christensen, der dengang var adjunkt og robotforsker, mødtes første gang i 2011 på Danmarks Tekniske Universitet.

De ville begge udvikle et robotsystem som skulle være let at komme i gang med, samle og skille ad, selv for tidlige trin i folkeskolen. 

I slutningen af 2015 stiftede de to Shape Robotics som en spin-out virksomhed, Med midler fra Undervisningsministeriet og DTU blev den første Fable sendt til en kunde i 2017. 

Shape Robotics har siden sommeren 2020 været noteret på Nasdaqs First North i København.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078