23948sdkhjf

Ny genstartspulje åben: Penge på vej ud til danske virksomheder

Genstartsfonden, som oprettes ved et statsligt kapitalindskud i Vækstfonden, er nu åben.

Dermed skal Vækstfonden sende 3 milliarder kroner ud til danske virksomheder i form af ansvarlig lånekapital og egenkapital.

Regeringen og en lang række af Folketingets partier har etableret den nye fond, Genstartsfonden, for at sikre solvens i ellers sunde virksomheder, der har brug for tålmodig kapital til at komme godt ud på den anden side af krisen.

- Vi skal undgå, at krisen sætter sig fast i de danske virksomheder. Med det brede net af hjælpepakker holder vi hånden under virksomhederne her og nu, men en genstart af erhvervslivet kræver også langsigtede initiativer, hvor hårdt ramte brancher får den rette hjælp til de rigtige investeringer. Derfor er jeg meget glad for, at Genstartfonden nu er åben. Her får vi mulighed for at understøtte stærke væksteventyr og skabe nye arbejdspladser, siger erhvervsminister Simon Kollerup i en pressemeddelelse.

Det er netop egenkapitallignende finansiering, virksomhederne har behov for lige nu, fortæller Vækstfonden:

- Mange danske virksomheder har behov for at styrke deres soliditet, så de kan forsætte med at lave nye investeringer og udvikle deres forretning. Siden marts har de været nødt til at bruge af reserverne, og det er de reserver, vi vil medvirke til at fylde op med egenkapital og ansvarlige lån, fortæller Rolf Kjærgaard, administrerende direktør i Vækstfonden, og fortsætter:

- Vi står lige nu på et afgørende tidspunkt i krisen. Vaccinationerne betyder, at vi kan skimte en vending ude i horisonten, så det handler om, at vi undgår, at krisen bider sig så meget fast, at mange virksomheder når at dreje nøglen om. Derfor skal kapitalen fra Genstartsfonden sikre, at danske virksomheder fortsat kan investere i at stå stærkt, når økonomien vender og dermed være med til at skabe vækst og arbejdspladser.

Forsidefoto/Colourbox

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.062