23948sdkhjf

Midtjysk møbelfabrik bygger til efter storordre

På Skibbild Møbelfabrik bliver der i øjeblikket løbet rigtig stærkt. Ikke alene har coronaen betydet en markant forøgelse af aktiviteten, men virksomheden er også i fuld gang med at bygge til efter en ny, stor kunde har meldt sin ankomst.

– Den ordre kom faktisk helt uafhængigt af corona, og det sidste halvandet år har vi været i gang med at fase den ind, fortæller indehaver og direktør Henrik Andersen.

Ordren, der kommer fra en stor dansk aktør, lyder på omkring 60.000 reoler, der årligt skal samles og sendes afsted fra møbelfabrikken i Skibbild nær Herning. Og det kræver 1600 nye kvadratmeter, der altså er i gang med at blive tilføjet til den eksisterende fabrik, og som gerne skulle stå færdige og indflytningsklar til sommer.

– Så kan vi rykke ind med maskiner og tage resten af ordren ind, fortæller Henrik Andersen, der det seneste halvandet år har stået for produktionen af omtrent en fjerdedel af reolordren.

– Det skyldes, at deres nuværende leverandør er på vej på pension, og de skulle derfor have fundet en anden; derfor har vi en periode kørt det sådan, så jeg kunne vise, at jeg kunne levere, og vi kunne få priserne og sådan på plads, forklarer fabriksdirektøren.

En atypisk overtagelse

Henrik Andersen har siden 2003 ejet og drevet Skibbild Møbelfabrik, som hans far grundlagde som tømrerfirma i 1972. Kunderne er primært danske møbelproducenter i alle størrelser, og på fabrikken fremstilles alt fra komponenter til færdige møbler, så indehaveren har stor erfaring med langt de fleste ordretyper. Ikke desto mindre betegner han reolordren som atypisk.

– Vi overtager jo en produktion, der har kørt de sidste 40 år, og som kører fremragende, og det har vi ikke prøvet før, lyder det.

Tilbuddet var dog ikke svært at sige ja til.

– Det bliver jo serveret på et sølvfad for os; de, der arbejder med det i dag, kommer og underviser os i, hvordan vi skal gøre, og det var en af grundene til, det giver mening for os at tage så meget ind på én gang, forklarer han.

Et skrøbeligt setup

En anden god grund er ifølge Henrik Andersen, at setuppet i Skibbild over årene var blevet lidt for skrøbeligt.

– Jeg har altid stået for det hele selv, og jeg har egentlig aldrig drømt om at skulle vokse med så og så mange procent om året, men det betyder også, at jeg har haft alting inde i hovedet – jeg har ikke haft en værkfører eller folk på kontoret, og så bliver det jo pokkers sårbart, hvis jeg pludselig skulle være ude i en periode, forklarer han.

Derfor blev ja’et til den store ordre fulgt op med ansættelsen af en værkfører på fabrikken, og når tilbygningen står færdig til sommer, forventer Henrik Andersen at fem yderligere ansatte kan slutte sig til de i dag 15 mand.

– Egentlig havde jeg heller ingen intentioner om at skulle være større, men ordrestørrelsen på i alt 11 mio. kr. har givet virksomheden mulighed for at blive mindre sårbar, så det var helt oplagt at takke ja til, lyder det.

Indtil nu har Skibbild Møbelfabriks årlige omsætning ligge på omkring 18 mio. kr. Når den nye ordre er fuldt indfaset forventes omsætningen således at stige med mere end 50 pct. Skibbild Møbelfabrik råder på nuværende tidspunkt over 4400 kvm produktionsareal og yderligere en fritliggende hal på 500 kvm.   

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094