23948sdkhjf

194 år gammelt tømrer- og snedkerfirma køber konkurrent og nye lokaler

Tømrer- og snedkerfirmaet Karl D. Petersen i Avnbøl ved Sønderborg åbner ny afdeling i Aabenraa. Det sker med købet af en 1.000 kvm industriejendom, som senest har huset BT Autohandel. Samtidig har virksomheden overtaget tømrer- og snedkerfirmaet Bulværk Facade i Tinglev. 

– Vi har indtil nu ikke løst mange opgaver i Aabenraa; måske fordi vi bor i en anden kommune. Det ser vi som et dilemma. Virksomheden er trods alt kun tre kilometer fra kommunegrænsen, og for at nedbryde de usynlige barrierer, etablerer vi nu en selvstændig afdeling i Aabenraa, siger tømrermester Morten Anker Petersen i en pressemeddelelse om handlerne. 

Morten Anker Petersen er sjette generation i tømrer- og snedkerfirmaet, der blev grundlagt i 1827 og dermed hører til blandt landets ældste håndværksvirksomheder. Virksomheden har 25 medarbejdere, der beskæftiger sig med udskiftning af tage, til- og ombygninger, nye vinduer og døre, energi-optimering af bygninger og akustikløsninger samt renovering af ældre bevaringsværdige ejendomme.

Vækstsucces

Det 194 år gamle firma har de seneste år oplevet stor succes, og kunne i fjor præsentere et rekordregnskab med en bruttofortjeneste på 9,9 mio. kr. 

Blandt de opgaver, tømrer- og snedkerfirmaet har været involveret i, er renovering af døre og vinduer på Augustenborg Slot, etableringen af Gigthospitalet i Sønderborg og større opgaver på Sønderborgs nye vartegn Hotel Alsik. 40 pct. af selskabets opgaver kommer fra private kunder. 

I 2018 blev firmaets mølleaktiviteter udskilt i et selvstændigt selskab ”Møllebygger Petersen”, der blandt andet har renoveret Slots Vandmøllen i Aabenraa, Dybbøl Mølle og Bygholm Mølle i Thy. De aktiviteter vil fortsat ske med udgangspunkt i Sønderborg og Avnbøl.

Daglig leder af Aabenraa-afdelingen bliver tømrer og byggeleder Lars Thimes, der har fået sin håndværksmæssige uddannelse hos Karl D. Petersen, hvor han blev udlært i 2008. 

Efter overtagelsen af det 11 år gamle tømrer- og snedkerfirma Bulværk Facade i Tinglev fortsætter tømrer- og snedkermester Lasse Høj Gregers Andresen som tømrer i Karl D. Petersens Aabenraa-afdeling. Her bliver hans primære opgave at betjene de kunder, der allerede kender ham fra Bolderslev, Tinglev og resten af Aabenraa kommune. 

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.098