23948sdkhjf

Butikskæden Flying Tiger får nye ejere

Den danske butikskæde Flying Tiger Copenhagen får ny ejer. Det danske investeringsselskab Treville overtager ejerskabet sammen med Flying Tigers ledelse.

Det fremgår af en meddelelse fra den hidtidige ejer, kapitalfonden EQT.

Ejerskiftet ændrer ikke på ledelsen i Flying Tiger, der fortsætter som hidtil. Men stifter Lennart Lajboschitz er nu helt ude af sit livsværk.

- På vegne af alle i Flying Tiger Copenhagen vil jeg gerne takke Lennart og EQT, der som ansvarlige ejere har fulgt os på den udfordrende rejse, vi har været på, siger adm. direktør Martin Jermiin.

Fra succes til nedtur

Lennart Lajboschitz åbnede den første Tiger-butik i 1995 på Islands Brygge i København og skabte en international succeskæde.

I 2012 solgte han 70 pct. af kæden for 1,5 mia. kr. til EQT. I årene efter fortsatte både omsætningen og indtjeningen i kæden med at stige, men så ramte problemerne.

Vokseværket var for dyrt. Salget i de eksisterende butikker begyndte at svigte. Overskud blev vendt til rekordunderskud. Og da coronakrisen ramte, måtte ejerne tilføre 150 mio. kr. for at sikre driften.

EQT har længe forsøgt at komme ud af selskabet bag Flying Tiger, Zebra A/S. Det er nu lykkes.

- Jeg ser frem til at samarbejde med de nye ejere, som har stor tro på hele organisationen, vores brand og konsolideringsstrategien, udtaler Martin Jermiin.

For nyligt kunne Børsen afsløre, at stifter Lennart Lajboschitz var blevet tilbudt at købe hele kæden tilbage. Han takkede pænt nej.

Flying Tiger har over 900 butikker fordelt på 27 lande.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.157