23948sdkhjf

Nipper og Fausing i spidsen for klimapartnerskaber

Mens regeringens arbejde med klimapartnerskaberne går ind i den næste fase, udnævner klimaminister og fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen nye formænd for klimapartnerskabet for energi og forsyning og klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder.

Efter at have modtaget ca. 500 anbefalinger fra klimapartnerskaberne forud for de politiske aftaler sidste år, hvoraf en betydelig del er omsat til politik, er tiden kommet til næste stadie af regeringens samarbejde med partnerskaberne.

Foranlediget af jobskifte hos henholdsvis Ørsted og Grundfos, udnævnes to nye formænd for klimapartnerskabet for energi og forsyning og klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder.

Mads Nipper, Ørsteds nye CEO, bliver ny formand for klimapartnerskabet for energi og forsyning og overtager dermed posten fra Henrik Poulsen, tidligere CEO i Ørsted.

Kim Fausing, CEO i Danfoss, bliver formand for klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder, og overtager posten fra Mads Nipper, som han havde, da han tidligere var CEO i Grundfos.

- Med de to nye formænd får vi solide kompetencer i front til at påbegynde den næste etape af samarbejdet med Klimapartnerskaberne. Det er helt afgørende for de politiske grønne ambitioner, at erhvervslivet spiller med og tager endnu mere ejerskab for, at vores målsætninger bliver til reel virkelighed. Det arbejde går vi i gang med nu, siger Dan Jørgensen, klima-, energi- og forsyningsminister og fungerende erhvervsminister.

Nye tværgående indsatser

Regeringen lægger nu an til næste fase i arbejdet med Klimapartnerskaberne. Først og fremmest skal der gøres status på de foreløbige resultater fra arbejdet med klimapartnerskaberne, når regeringen og de 13 klimapartnerskaber i 2021 afleverer deres sektorkøreplaner.

Sideløbende med det arbejde, etableres der nye samarbejder og partnerskaber, der går på tværs af forskellige sektorer og industrier. I den forbindelse skal der sættes tempo på foreløbigt fire konkrete indsatser, der vedrører strategier for Power to X og CCS, nye metoder til CO2-opgørelser, grønne kompetencer og klimavenlig kost.

Arbejdet med disse områder går for alvor i gang i foråret.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094