23948sdkhjf

Boligkæde vender minus til plus trods tvangslukninger

Bolig- og designkæden Bahne, der kom ud af 2018/19 med sit første underskud i ti år, har nu formået at vende skuden og gøre underskud til overskud i et år, der i høj grad stod i coronaens tegn.  

Det viser kædens netop offentliggjorte regnskab for det forskudte regnskabsår, der blev afsluttet 30. september. Her tog nettoomsætningen et lille dyk og landede på 410 mio. kr., mens koncernens driftsresultat til gengæld blev løftet fra et minus på 2,7 til et plus på 2,3 mio. kr.  

- Ledelsen anser årets resultat som acceptabelt set i forhold til et regnskabsår med tvangsnedlukninger, meget ustabile afsætningsforhold samt generel usikkerhed grundet Covid-19 pandemien, skriver Bahnes ledelse i sin beretning.

En del af forklaringen på den umiddelbart markante fremgang skal findes i de to hackerangreb, der i første og andet kvartal af 2018/19 ramte designkæden og resulterede i, at webshoppen i flere måneder måtte lukkes ned. Det kostede ifølge det tidligere regnskab kæden 10 mio. kr., og var ifølge ledelsen den primære grund til det atypiske underskud.

Gik glip af kompensation

Hackerangrebet lader såledet til at have ramt Bahnes bundlinje hårdere end den tvangslukning af butikker, det netop offentliggjorte regnksab bærer præg af. I foråret måtte boligkæden, der i alt tæller 22 butikker, holde 12 af dem lukket, fordi de har til huse i et af de storcentre, myndighederne tvangslukkede for at dæmme op for coronasmitten.

Selvom regeringen meldte ud, at de tvangslukkede butikker ville få 100 pct. kompensation for deres udgifter, var Bahne en af de virksomheder, der ikke kunne få fuld kompensation. Det skyldtes, at kompensationen blev udregnet efter cvr-nummer, og dermed talte omsætningen fra de åbne butikker eller onlinesalget med i regnestykket, hvis en kæde har samlet alle selskaber under ét cvr-nummer.

Det er netop, hvad Bahne har, og i den forbindelse pegede adm. direktør og medejer Jacob Bahne Sørensen på problematikken, som han over for Børsen betegnede som ”ret skandaløs”. 

- Det rammer fuldstændigt tilfældigt. Jeg kan have en nabo, som får 100 pct. i kompensation for de faste udgifter, fordi han har delt sin virksomhed op, så alle hans butikker har ét selskab hver, mens jeg får nul, fordi jeg ikke har gjort det, sagde diretøren for den familieejede boligkæde til avisen i april.

Bahne Sørensen A/S
mio. kr. 2019/20 2018/19
Nettoomsætning 410,4 412,9
Driftsresultat 2,3 - 2,7
Resultat før skat 1,2 - 4,1
Årets resultat 1,1 - 4,0
Balancesum 166,6 181,4
Egenkapital 69,9 69,2
Gns. antal ansatte 279 297
Regnskabsåret blev afsluttet 30. september 2020.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109