23948sdkhjf

Corona-krisen har lagt en dæmper på ledernes lønstigning

60.439 kroner. Det var den gennemsnitlige løn for et privatansat medlem af Lederne i tredje kvartal 2020. Det viser den nye lønstatistik fra Lederne, som er baseret på lønoplysninger fra Danmarks Statistik for hele 75.423 privatansatte medlemmer.

Lederne har i gennemsnit fået en lønstigning på 2,4 procent i forhold til året før. Det er lidt lavere end året før, hvor den var på 2,6 procent, og den laveste stigning for lederne i de seneste fire år. Det skyldes ifølge Bodil Nordestgaard Ismiris, administrerende direktør hos Lederne, efter al sandsynlighed corona-krisen, som ramte Danmark og dansk erhvervsliv for fuld kraft i marts 2020 og satte et tungt præg på resten af året. Det har også betydet, at Lederne i 2020 har hjulpet langt flere medlemmer, som mistede deres job.

- Det er en helt forventelig følge af den dybe corona-krise, at ledernes lønstigninger har været på et lidt lavere niveau end de senere år. Nogle virksomheder har helt aflyst lønstigninger eller decideret sat både ledere og medarbejdere ned i løn. Og vi kan nok desværre frygte, at krisen med de nye nedlukninger også vil påvirke lederlønningerne negativt i 2021, siger Bodil Nordestgaard Ismiris.

Lønstigningen til lederne er en anelse højere end for alle lønmodtagere i den private sektor. Her var lønstigningen 2,3 procent, hvilket også er lidt lavere end i de senere år. Og både ledere og menige medarbejdere kan i øvrigt glæde sig over, at de til trods for de lavere lønstigninger får en fornuftig reallønsstigning, da priserne kun steg med gennemsnitligt 0,5 procent i samme periode.

Når man kigger nærmere på de enkelte brancher, tyder det også på, at corona-krisen spiller meget ind i lønudviklingen. Lederne har fået de højeste lønstigninger inden for bygge og anlæg og ejendomshandel, som er brancher, der generelt har klaret sig fint under krisen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078