23948sdkhjf

Designikon indsætter ny direktør

Det verdensberømte designklenodie Georg Jensen har indsat Mehul Tank som adm. direktør. Det oplyser Georg Jensen i en pressemeddelelse.

Mehul Tank har været finansdirektør i Georg Jensen siden 2020 og har over 20 års erfaring som leder i forbruger- og detailbranchen med særlig ekspertise inden for digitalisering, drift og omnichannel-området, oplyser virksomheden.

Hvorfor den hidtidige topchef, italieneren Francesco Pesci, pludselig forlader Georg Jensen vides ikke. Francesco Pesci blev udnævnt som adm. direktør i 2017 med det opdrag at vende økonomien i den over 100 år gamle designvirksomhed.

- Det har været et privilegium at arbejde i Georg Jensen de seneste tre år. Virksomheden er bedre stillet end for tre år siden, og trods udfordringerne i 2020 afsluttede vi året stærkt. Jeg er stolt over, hvad denne fantastiske virksomhed har opnået og ønsker Georg Jensen al den
succes, som virksomheden i sandhed fortjener, siger Francesco Pesci i pressemeddelelsen.

Mehul Tanks opgave bliver også at skabe vækst i Georg Jensen, som i 2019 endte med et underskud på 48 mio. kr. trods en omsætning på over 1 mia. kr. 

- Jeg er glad for at skulle føre denne anerkendte virksomhed ind i en vækstfase. Jeg vil
først og fremmest fokusere på at fortsætte digitaliseringen af vores virksomhed, skabe en lydhør og agil virksomhed og gennemføre vores omstilling af organisationen fra at være produktdrevet til at blive endnu mere kundefokuseret, siger Mehul Tank.

Status efter de første ni måneder af 2020 var en omsætning i Georg Jensen på 537 mio. kr. og et underskud på knap 102 mio. kr. Til gengæld ser det ud til, at coronakrisen - trods alt - har gjort en del af Tanks opgave lettere; onlinesalget voksede i tredje kvartal med 74 pct. sammenlignet med året før.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078