23948sdkhjf

Bramidan solgt

Investeringensselskabet Zefyr Invest fra Esbjerg har købt Bramming-virksomheden Bramidan.

Bramidan har siden 2015 været ejet af Blue Equity sammen med selskabets stifter Anders Haahr Jensen og ledende medarbejdere.

- De produkter, som Bramidan fremstiller, bliver brugt i en lang række brancher indenfor både industri og detailhandel til indsamling og komprimering af affald forud for distribution til genanvendelse. Andelen af affald, som sorteres og genanvendes, har været støt stigende gennem de seneste år, hvorfor efterspørgslen af produkter til understøttelse heraf også forventes at være stigende i de kommende år, fortæller Birgitte Nygaard Jørgensen, som sammen med kollegaen Lars Stagaard Jensen udgør den daglige ledelse i Zefyr Invest.

Jyske investorer

Zefyr Invest er et investeringssamarbejde mellem en række jyske familier, og selskabet investerer primært i mellemstore produktionsvirksomheder.

Fire investorer står primært bag opkøbet af Bramidan. Det er Johan Hoffman, som er kendt som stifter af petfoodkoncernen Arovit i Esbjerg, Ole Nattestad, som er medstifter af rederiet Ruth, Søren Hygom, som blandt andet er stifter af offshore-virksomheden Dogis i Esbjerg, samt K. Preben Hansen med flere fra Moldow i Holsted samt holdet omkring Zefyr Invest.

Zefyr Invest omfatter Kurt Bering Sørensen, tidligere direktør i VKR-koncernens holdingselskab Dovista, Torben Paulin, CEO i TCM Group, samt de tidligere direktører i elektronikkoncernen KK Wind Solutions, Tommy Gundelund Jespersen og Johnny Haahr. Endelig køber ledende medarbejdere i Bramidan en minoritetsdel.

Kendt og respekteret virksomhed

For hele investorkredsen er det vigtigt, at en del af de formuer, som er blevet skabt ved at drive familie-virksomheder i generationer, bliver geninvesteret i virksomheder som Bramidan.

Lars Stagaard Jensen fra Zefyr siger om valget af Bramidan:

- Den stigende fokusering på genanvendelse af affald i den vestlige del af verden holdt sammen med, at Danmark er kendt og anerkendt verden over for vores fokus på bæredygtighed og genanvendelse, gør det naturligt for kunder i hele verden at kigge mod Danmark og en dygtig nichevirksomhed som Bramidan, når det handler om indkøb af produkter til genanvendelse af affald. Virksomheden har været mange år på markedet og er en kendt og respekteret producent i branchen.

Bramidan er en af verdens største producenter af maskiner til komprimering af pap, plast og andet genanvendeligt affald med eksport til en lang række lande. Virksomhedens produkter er i dag repræsenteret i mere end 50 lande.

Virksomheden har rødder tilbage til 1975 og kommer ud af Bramming, hvor hovedkontoret og produktionen fortsat ligger. Der er datterselskaber i Holland, USA og Irland.

Ledelsen fortsætter som medejere

Hele ledergruppen fortsætter i den nye ejerstruktur, og det samme gør medarbejderstaben. I bestyrelsen bliver Kurt Bering Sørensen formand.

- Jeg har det rigtig godt med at investere og indtræde i en virksomhed, hvor der er en god ledelse og også en stor produktion af produkter som understøtter omstillingen til en mere cirkulær økonomi. Her er potentiale til at sælge endnu flere af de produkter, som virksomheden allerede udbyder, siger han.

CEO Henrik Dueholm Madsen supplerer:

- Jeg glæder mig til at blive en del af den nye ejerkreds. Det betyder meget for mig, at Bramidan fortsat har investorer i ryggen, som har det lange sigte for øjet og består af solide erhvervsfolk, der selv har drevet virksomhed. Det er de bedste vilkår at vækste en virksomhed under, og Bramidan har fortsat masser af potentiale.

Udover Bramidan ejer Zefyr Invest også KVM Industrimaskiner, der producerer løsninger til betonvare- og asfaltindustrien, samt Tytex, der leverer medicinske tekstiler til sundhedsvæsenet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11