23948sdkhjf

Eltech Solutions fik en svær fødsel

Det har været ti hårde måneder for fusionsselskabet Eltech Solutions. Ikke alene skete fusionen mellem Smørum-virksomhederne Chemo Electric og Eltech midt under pandemiens første bølge i april. Begge selskaber lå i månedsvis op til fusionen også i krig med cyberkriminelle. 

Efter angrebet var store dele af virksomhedernes data væk, og i en lang periode var det svært at tilgå ret meget. Derfor skulle meget hentes fra medarbejdernes hukommelse midt i en tid med mundbind og møder på Teams.

- Det har været en vanvittigt svær start, fastslår Kenth Køhler, administrerende direktør for Eltech Solutions.

Når han kigger tilbage på det seneste års tid, er det lidt svært at forstå, hvordan det har kunnet lade sig gøre at lande så godt på benene, som selskabet rent faktisk har gjort. Og så alligevel ikke.

- Jeg må bare sige, at vi har nogle fantastiske medarbejdere, der virkelig har rykket sammen, og som til tider har gjort en næsten overmenneskelig indsats for at få tingene til at køre, siger Kenth Køhler, der også peger på stor velvilje og forståelse fra både virksomhedens kunder og leverandører som vigtig årsag til, at Eltech Solutions er hvor det er i dag.

En bredere palette

De to virksomheder Chemo Electric og Eltech delte i forvejen både adresse i Smørum og er ejet af den svenske koncern Addtech AB. Men der var ikke det helt store samarbejde i naboskabet, og derfor valgte man at fusionere selskaberne for at kunne møde kundernes generelle ønske om udvidet samarbejde via en bredere palette og derved i højere grad udnytte de synergier, der var selskaberne imellem.

Trenden i markedet er, at kunder ønsker færre leverandører, men tættere samarbejdspartnere.

Eltech Solutions arbejder i dag med salg og løsninger inden for fem hovedområder: Automation, Elmekanik, Elektronik, Kabel & Forbindelse samt Ventilation & Køling.

I forbindelse med fusionen 1. april skulle 14 medarbejdere fra Chemo Electric og seks medarbejdere fra Eltech samles i en helt ny konstellation. Men uden rigtig at kunne være sammen og med staben delt i to hold, der henholdsvist møder ind på kontoret hver anden dag, har det været en meget anderledes start, end man kunne have håbet på. 

Meget stærkere sammen

Men set i bakspejlet, og med den aktuelle situation, har den altoverskyggende pandemi også haft en anden effekt.

- Coronapandemien har stået i vejen for rigtig meget i forhold til alle vores planer med at skabe en ny fælles kultur. Vi har ikke kunnet foretage os ret meget sammen, og mange af vores strategiske tanker og planer blev meget svære at føre ud i livet, da vores kunder og leverandører var i samme situation, og mange rundt omkring os ligeledes har været sendt hjem, siger Kenth Køhler.

- Men en svær start har det med at skabe stærke relationer, og når jeg kigger tilbage, tror jeg egentlig, at denne her coronakrise har gjort, at vi er blevet meget stærkere sammen endnu hurtigere, end vi ville været blevet uden. Vi har fundet et helt andet fællesskab i denne her modgang, siger Kenth Køhler, der dog ser frem til, at man kan tilføje den sociale dimension i det unge fusionsselskab. 

- Vi mangler det nære samarbejde med både kunder og leverandører og de relationer, som naturligt følger, og glæder os derfor, ligesom alle andre, til, at det her er ovre, siger Kenth Køhler.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125