23948sdkhjf

Nordjysk fiskekoncern ejer nu en hel kongelig hofleverandør

Efter at have købt halvdelen af den københavnske fiskevirksomhed Jacob Kongsbak Lassen i april sidste år har nordjyske Skagerak Fiskeeksport nu overtaget også den anden halvdel.

Det oplyser Skagerak Fiskeeksport, der har haft fødevarevirksomheden Kalu som medejer siden overtagelsen sidste år. De to virksomheder gik dengang sammen om at købe hver 50 procent af hofkeverandøren Jacob Kongsbak Lassen, der var gået konkurs en måneds tid får opkøbet.

Nu har Hirtshals-virksomheden Skagerak Fiskeeksport altså så købt Kalu ud, og dermed er Skagerak Fiskeeksport ene-ejer af en københavnsk virksomhed med stolte traditioner.

Jacob Kongsbak Lassen blev grundlagt i 1883, og indtil konkursen var den ejet og drevet af femte generation, Jacob Kongsbak. Han blev i cheffunktionen efter opkøbet sidste år, og det bliver der ikke ændret på, efter at Kalu er købt ud.

- Jeg har indsat Jacob Kongsbak som direktør, og flere familiemedlemmer har fået fremtrædende poster i Kongsbak Lassen. Der ændres ikke på navnet, som er et virkelig godt brand. Det skal vi ikke ændre på, siger direktør Christian Espersen fra Skagerak Fiskeeksport til Nordjyske Stiftstidende.

Han ved selv alt om at være i spidsen for en familievirksomhed, idet han er tredje generation af familien Espersen i Hirtshals-virksomheden.      

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.14