23948sdkhjf

Tønder Fjernvarme har fået ny direktør

Den 1. januar 2021 satte Lars Rytter sig i direktørstolen hos Tønder Fjernvarmeselskab. Han tager over efter Johnny Pedersen, der har siddet på posten i 34 år. 

Det skriver JydskeVestkysten.

Lars Rytter er uddannet maskinmester i Odense og har blandt andet arbejdet på Avedøreværket. Derudover har han undervist i energiteknik på EUC Syd. Det sidste halvandet år har han arbejdet i Sikkerhedsstyrelsen i Esbjerg og de seneste tre år har han siddet i bestyrelsen i Tønder Fjernvarmeselskab. 

- Jeg blev valgt ind af interesse, og fordi jeg syntes, at jeg havde en faglig viden og kompetence, som det kunne være spændende at dele med resten af bestyrelsen, siger Lars Rytter.

Han påpeger at han i sit arbejde for varmeselskabet selvfølgelig fortsætter arbejdet med den grønne omstilling, men også vil arbejde på en god dialog med Tønder Kommune, egnens andre fjernvarmeselskaber og aktører som blandt andet Tønder Forsyning.

Lars Rytter sætter i spidsen for et selskab, der på ganske få år er blevet markant grønnere. For bare fem til seks år siden producerede selskabet overvejende på naturgas og oliekedler, men siden 2015 er man gået i en noget grønnere retning. 

I 2017 blev der indviet et gas- og eldrevet varmepumpeanlæg i samarbejde med Hydro, der leverer en del overskudsvarme til Tønder Fjernvarmeselskab. I øjeblikket er selskabet ved at opføre et flisværk, der skal fyre med overskudstræ fra lokalområdet. 

Men det stopper ikke her. Fjernvarmeselskabet har netop fået grønt lys til at fortsætte planerne om at etablere en elkedel. Lars Rytter forventer at anlægget realiseres i løbet af 2021.

Johnny Pedersen har et 34 valgt at trække sig tilbage til sit sommerhus på Fanø.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.095