23948sdkhjf

Mærsk vil udvide staben af 500 it-folk i København

Mærsk hyrer masser af nye softwareingeniører og dataspecialister og er i al stilhed ved at udvikle sig til en af Danmarks største it-virksomheder, skriver Berlingske.

Allerede nu beskæftiger Mærsk flere end 6.000 softwareingeniører, dataspecialister og andre it-folk rundt om på kloden. Mange af dem skal arbejde i København, og det betyder, at den virksomhed, der for få år siden var en shipping- og oliekoncern, er ved at vokse sig til en af Danmarks mest dominerende it-virksomheder og sandsynligvis også snart en af de største.

- Mærsk er helt klart på vej til at blive et techselskab. Det skal vi i fremtiden være i næsten lige så høj grad, som vi skal være en logistikvirksomhed eller et rederi. Vi har allerede 500 softwareingeniører i København, og vi kommer til at ansætte langt flere, siger Navneet Kapoor til avisen.

Navneet Kapoor har titel af CIO (Chief Technology & Information Officer) i Mærsk. Han har dermed fået en af de absolutte hovedroller i at udvikle Mærsk til en moderne techvirksomhed, der er langt fra det, som mange ellers opfatter som et lidt gammeldags rederi, skriver avisen.

Bundet penge i skibe

Problemet for Mærsk er dog, at virksomheden endnu har bundet masser af penge i de mange skibe, havne og meget andet. Der adskiller Mærsk sig klart fra en ’rigtig’ techvirksomhed, understreger Dan Togo Jensen, Mærsk-analytiker i Carnegie, til Berlingske.

- Mærsk er en kapital- og investeringstung virksomhed, fordi de ejer mange af skibene. På den måde vil det altid være en anden type selskab end dem, som vi opfatter som techvirksomheder. Mærsk investerer ekstremt meget i digitalisering, og det er en nøglerne til at øge værdi fremover, men det betyder ikke, at vi kommer til at se en prissætning, som vi ser med it-selskaber, siger han til avisen. 

Kilde: https://www.berlingske.dk/virksomheder/m...

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094