23948sdkhjf

Elselskab slipper med påtale for insiderhandel

Forsyningstilsynet har givet en påtale til Elproduktionsselskabet HOFOR Energiproduktion A/S for at overtræde EU’s regler om insiderhandel. Det fortæller Forsyningstilsynet i en pressemeddelelse.

Overtrædelsen fandt sted 11. november 2019 på intraday-markedet for el, men Forsyningstilsynet har dog vurderet, at omstændighederne ikke var "tungtvejene" nok til en politianmeldelse.

- Overholdelsen af EU’s regler om insiderhandel er afgørende for sikringen af EU’s grænseoverskridende elmarked. Vi ser derfor med stor alvor på denne type af sager, siger  Carsten Smidt, der er direktør for Forsyningstilsynet.

Forsyningstilsynet påtaler, at HOFOR Energiproduktion A/S har været i besiddelse af intern viden om et midlertidigt udfald af en af deres kraftværksblokke.

Ved en menneskelig fejl offentliggjorde man ikke den interne viden, og virksomheden nåede at gennemføre adskillige handler i løbet af omkring en halv time, inden den blev opmærksom på fejlen. Herefter blev den interne viden straks blev offentliggjort til øvrige markedsdeltagere.

Forsyningstilsynet har offentliggjort sin afgørelse på sin hjemmeside.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078