23948sdkhjf

Nordjyske entreprenør har 100 millioners mål for mindre byggerier

Med projekter som Parkbyen og Oasen i Aalborg, 139 DGNB-certificerede boliger i Hedehusene og 218 boliger på den tidligere Rolls Royce-grund i Aalborg er HP Byg synlig på mange store projekter.

Aalborg-firmaet har i dag godt 230 på lønningslisten og en omsætning på 630 mio. kr., men historien går tilbage til et 20 kvm værksted i 1953, og de mindre opgaver har altid været vigtige, understreger adm. direktør Henrik Petersen. 

I byggefirmaets strategi frem mod 2025 bliver der nu sat ekstra fokus på afdelingen for serviceopgaver og mindre byggerier.

Mange byggebække små 

Som eksempler på opgaver, HP Bygs afdeling for service og mindre byggerier har løst over de seneste år, nævner adm. direktør Henrik Petersen en tilbygning til Skoda Aalborg, renovering af feriehuse for Skallerup Seaside Resort, en ny velfærdsbygning til Vrå Sognekirke samt restaurering af vinduer på en fredet ejendom i Aalborg. 

Derudover bliver der på firmaets snedkerværksted i Aalborg udført opskæring af materialer og produktion af inventar; både til HP Bygs egne sager og som underleverandør til andre byggefirmaer.

I øjeblikket er der to til tre medarbejdere tilknyttet snedkerværkstedet, men der er kapacitet til det dobbelte, oplyser HP Byg til Licitationen.

– Med nye kontorer, et langt større snedkerværksted og ansættelsen af en række meget erfarne medarbejdere har vores afdeling for service og mindre byggerier udviklet sig meget over de seneste år. Dermed er vi klar til at hæve aktiviteten bredt; det vil sige både på spjæld og opgaver inden for om- og nybygning samt renovering og produktion af inventar, lyder det fra HP Bygs direktør. 

Adskillige nye ansigter hvert år 

Ved slutningen af 2020 tæller serviceafdelingen 35 medarbejdere, og ifølge HP Byg vil der skulle ansættes 10 til 15 medarbejdere hvert år frem mod 2025. 

Den seneste udvikling i afdelingen er ansættelsen af Dennis Skovby Jespersen som ny servicechef i november 2020, der som medlem af ledergruppen skal videreudvikle afdelingen. Foruden en uddannelse som ingeniør kommer han med fem års ledelseserfaring fra den nordjyske byggebranche. 

– Med det arbejde, der er lagt, har den et stort potentiale, og jeg ser frem til at være med til at fortælle endnu flere nordjyske virksomheder og boligforeninger om, hvad vi kan tilbyde, siger Dennis Skovby Jespersen. 

Sigter mod 100 millioner i omsætning 

Med hensyn til størrelsen på HP Bygs serviceafdeling er man, fortæller adm. direktør Henrik Petersen, i gang med at lægge en detaljeret plan for udviklingen over de kommende år: 

– Vi forventer, at afdelingen i 2021 vil udgøre 10 pct. af omsætningen med en stigning over de efterfølgende år. Dette betyder ikke mindst, at vi står overfor at skulle ansætte flere medarbejder, siger Henrik Petersen og understreger: 

– Vi ser med andre ord et klart potentiale i at videreudvikle vores afdeling for service og mindre byggeopgaver. 

Vækstmålet er mere konkret, at der skal omsættes for cirka 100 mio. kr. i 2025 - uafhængigt af, hvad byggefirmaets samlede omsætning bliver, uddyber HP Byg i en mail til Licitationen - Byggeriets Dagblad. De 10 pct. er således et delmål for 2021, som er formuleret i vores strategiplan frem mod 2025, lyder det endvidere. 

Potentialet ligger blandt andet i at kunne servicere kunderne bredt, fortæller Dennis Skovby Jespersen: 

– Det er vigtigt for os at tilbyde noget i hele bygningens levetid – fra udvidelsen af værkstedet og renoveringen af kontoret til den løbende service, det speciallavede inventar og de små tilpasninger, siger den nye servicechef. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078