23948sdkhjf

Geia Food køber op i Norge og nærmer sig norsk milliardomsætning

Med sit andet opkøb i Norge inden for 12 måneder kommer den nordjyske fødevarevirksomhed Geia Food op på at omsætte for tæt på en milliard danske kroner i Norge i 2021

Det fortæller Geia Foods direktør, Claus Ravnsbo, som kalder opkøbet af ØFAS, Østlandske Formidling AS, for endnu en milepæl i bestræbelserne på at skabe Skandinaviens førende leverandør af fødevarekoncepter.

ØFAS lever lige som Geia Food af at både udvikle og levere koncepterne - et værdiskabende led mellem producent og detailhandel/foodservice, som Claus Ravnsbo formulerer det.

- ØFAS koncentrerer sig i høj grad om seafood og kød, hvor vi hos Geia Food opererer lidt bredere. Men der er et stærkt værdifællesskab virksomhederne imellem, og med Geia Food som ny ejer vil ØFAS kunne fortsætte sin imponerende udvikling, siger Claus Ravnsbo.

Han oplyser til Food Supply, at ØFAS i år omsætter for cirka 400 millioner danske kroner, og at Geia Food sælger for næsten det samme i Norge. 

I alt kommer den danske koncern, der også har en afdeling i Sverige, ifølge direktøren op på at omsætte for næsten to milliarder kroner, når 2020-tallene gøres op.

Mere fokus på norsk foodservice


Siden opkøbet af ligeledes norske BM Food i januar 2020 har Geia Food arbejdet på at styrke sin position på det norske foodservicemarked.

ØFAS, der har et stort salg til af ikke mindst seafood til de norske detailkæder, har desuden gennem årene skabt sig en værdifuld position inden for foodserviceområdet, og sammen med Geias eksisterende produktportefølje skal denne kanal udvikles i endnu højere grad fremover, fastslår Claus Ravnsbo.

- Vi ønsker fortsat at udbygge vores position inden for detailmarkedet, som er vores kerneforretning, men vi ser samtidig en spændende langsigtet udvikling på foodservicemarkedet, som vi ønsker at blive en større del
af. Derfor giver købet af ØFAS rigtig god mening, konstaterer direktøren.

ØFAS’ administrerende direktør, Atle Larsen, og viceadministrerende direktør Frode Eimot fortsætter begge i selskabet, hvor de også træder ind som aktionærer.

Det har været afgørende for Geia Food at sikre kontinuiteten i selskabet ved, at disse nøglepersoner kommer ind på ejersiden, påpeger Claus Ravnsbo, der ikke ønsker at oplyse prisen på ØFAS.

Købet er betinget af endelig godkendelse fra de norske konkurrencemyndigheder.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.156