23948sdkhjf

Vild begejstring hos bæredygtige vindere i Odder

– Vi er helt vilde af begejstring - det er en drøm der bliver til virkelighed. Og så er vi glade for at vi kan være med til at trække Odder Kommune i en mere bæredygtig retning, siger Jens Bruun Larsen, den ene af de tre stiftere af Bofællesskabet Kløverbakken, som nu bliver til virkelighed ved Odder. 

Da Odder Kommune i oktober udbød en storparcel i det nye boligområde Bendixminde til salg, var det en forudsætning, at køberen skulle lave et bæredygtigt byggeri i området. 

Nu er udbuddet så afgjort og vinderen fundet i form af Bofællesskabet Kløverbakken, som Brdr. Thybo Ejendomsudvikling, Jakobsen Huse og arkitektfirmaet Flæks står bag.

Byggeri efter alle den bæredygtige kunsts regler

Området kommer til at bestå af i alt 58 ejerboliger på mellem 80 og 120 kvm. Der kommer ifølge planerne tre forskellige boligtyper med indretninger som kan rumme mange forskellige mennesker, omtalt som byhuse, dobbelthuse og minivillaer. Hvordan byggeriet i sidste ende bliver må man vente lidt endnu med at finde ud af: 

– I starten af 2021 kan vi løfte sløret for de endelige boligtyper og indretninger, skriver bofællesskabet på sin hjemmeside. 

Boligerne i Kløverbakken bliver udført i bæredygtigt træ og opfylder tidssvarende certificeringer som Dansk Indeklimamærkning, PEFC, Svanemærket og DGNB på højest opnåeligt niveau, lyder det fra bofællesskabet som også fremhæver, at der bliver tale om funktionel indretning, godt indeklima, energivenlige og vandbesparende løsninger som centrale elementer i boligen.

I det kommende forår og sommer venter nu en salgsperiode. Hernæst er byggemodning af grunden og opstart af byggeprocessen på programmet.

Den første etape boliger bliver efter planen klar til indflytning forår 2022, og anden etape boliger klar til indflytning efterår 2022.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078