23948sdkhjf

Halvdelen af Danmarks største virksomheder har ingen CO2-målsætning

Det møder kritik fra flere sider, at over halvdelen af landets 100 største virksomheder ikke har opsat målsætninger for at nedbringe CO2-udledningen.

Selv om regnskaber og hjemmesider hos danske virksomheder efterlader signaler om klimabevidsthed og bæredygtig drift, mangler 54 af landets 100 største selskaber en målsætning om at reducere udledningen af CO2. Det viser en kortlægning, Finans har gennemført.

- Målsætninger er fuldstændig afgørende. Klare og ambitiøse mål skaber fælles fodslag om en vision for den nødvendige forandring, siger Sven Beyersdorff, ledende partner i konsulentfirmaet Nordic Sustainability, der rådgiver virksomheder om klimatiltag.

Investorer, rådgivere og eksperter vurderer, at der uden aggressive forandringsplaner i virksomhederne ingen chance er for, at de kan bidrage med deres del, for at målene i Paris-aftalen, som stiler efter at holde temperaturstigningen på kloden under 1,5 grader i dette århundrede, kan opnås, skriver Finans.

- De forandringer, der bliver lavet, er så små, at de ikke fører til nogen signifikant forbedring, siger Sasja Beslik, chef for bæredygtighed hos den schweiziske investeringsbank J. Safra Sarasin.

Originalartikel: https://finans.dk/erhverv/ECE12601588/halvdelen-af-de-100-stoerste-selskaber-har-ingen-co2maalsaetning-her-er-deres-forklaringer/?ctxref=forside

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094