23948sdkhjf

Regeringen klar med udspil til national strategi for bæredygtigt byggeri

Boligminister Kaare Dybvad Bek (S) lancerer onsdag regeringens udspil til en strategi for bæredygtigt byggeri.

Strategien skal bidrage til at sikre et mere bæredygtigt og kvalitetsbevidst byggeri, der samtidig er økonomisk ansvarligt, lyder det i en pressemeddelelse fra Transport- og Boligministeriet.

I udspillet fokuseres på fem indsatsområder i form af mere klimavenligt byggeri og anlæg, holdbare bygninger af høj kvalitet, ressourceeffektivt byggeri, energieffektive og sunde bygninger samt digitalt understøttet byggeri. Herudover skal erfaringsgrundlaget for bæredygtigt byggeri styrkes, hvilket på sigt skal bidrage yderligere til den grønne omstilling af sektoren.

– Regeringen har store ambitioner for den bæredygtige omstilling af dansk byggeri. Derfor er vi nu klar med et udspil, der skal bringe byggeriet ind i en ny grøn æra, hvor klimavenlige løsninger går hånd i hånd med sunde, gode og billige byggerier, siger boligminister Kaare Dybvad Bek og uddyber:

– For regeringen handler bæredygtigt byggeri om at tænke i helheder, hvor ny regulering kommer til at understøtte innovative løsninger i sektoren, godt håndværk, smidige processer og mindre ressourceforbrug i byggeriet.

Regeringen vil endvidere arbejde internationalt og på EU-plan for at styrke det nordiske samarbejde om bæredygtighed, analysere potentialet for mere bæredygtige konstruktioner ved de fælles europæiske byggenormer og styrke miljødata for materialer.

Det fremgår af forståelsespapiret mellem regeringen og dens støttepartier, at der skal udarbejdes en national strategi for bæredygtigt byggeri, og regeringen har nu fremlagt sit udspil, som boligordførerne vil blive inviteret til forhandlinger om.

Du kan finde det samlede udspil her.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078