23948sdkhjf

Aalborg Portland i nyt samarbejde om CO2-fangst og -lagring

Aalborg Portland har netop indledt et samarbejde med ph.d.-stipendiat Juanita Gallego Dávila fra Aalborg Universitet. 

Juanita kommer fra Colombia og har mere end fem års erfaring inden for bæredygtighed og miljø. Hun har blandt andet stor erfaring fra en stor industrivirksomhed i Colombia, hvor hun analyserede og koordinerede virksomhedens bæredygtighedstiltag og stod i spidsen for et projekt inden for cirkulær økonomi, hvor brugte batterier blev genanvendt.

I samarbejdet med Aalborg Portland skal hun understøtte virksomhedens grønne omstilling med fokus på udarbejdelsen af business cases og forske i fangst, lagring og anvendelse af CO2.

- Juanita har et utroligt spændende internationalt CV med stor både teoretisk og praktisk erfaring inden for grøn omstilling af industrien. Hendes igangværende ph.d.-stipendiat kan desuden bringes i spil på flere forskellige niveauer og kan bidrage med vigtig viden inden for CO2-fangst og -lagring til hele industrien og miljøforskningen generelt. Det giver hende en helt unik position, som vi hos Aalborg Portland ikke mindst kan få gavn af, siger udviklingsdirektør Jesper Sand Damtoft fra Aalborg Portland.

Han leder Aalborg Portlands forsknings- og udviklingscenter, som Juanita Gallego Dávila nu bliver en del af. 

Tilknyttet GreenCem

For at kunne opnår sit ambitiøse mål om CO2-reduktion er Aalborg Portland nødt til at udvikle nye metoder og ny teknologi. 

Og netop de ambitiøse mål om at opnå CO2-neutralitet er spændende i forhold til Aalborg Portlands miljømæssige udvikling og potentiale, mener Juanita Gallego Dávila, som vil blive tilknyttet Aalborg Portlands nyligt opstartede CO2 fangst-projekt, GreenCem, der har EUDP-midler og en række partnere i ryggen:

- Aalborg Portland er en spændende virksomhed med et klart defineret mål og et stort bæredygtigt potentiale. Her kan jeg både bringe mine eksisterende erfaringer fra industrien i spil og forsøge at finde frem til nye løsninger, som bygger på den nyeste forskning, i kraft af mit ph.d.-stipendiat, siger Juanita Gallego Dávila og fortsætter:

- Emner som CO2-fangst og -lagring er i dag forbundet med en masse interessante udfordringer, der bliver spændende at arbejde med, og som er afgørende at løse. Hvordan sikrer man fx, at virksomheden forbliver økonomisk bæredygtig i takt med, at klimabevidste tiltag implementeres? Hvordan sikrer man, at kunderne vil tilvælge grønne løsninger, når de konventionelle stadig er billigere grundet lavere produktionsomkostninger? Og hvordan fanger og lagrer man bedst virksomhedens CO2, og kan vi effektivt udnytte den som en ressource til fx Power-to-X og produktion af grønne brændsler? Det er alt sammen spørgsmål, som jeg glæder mig til at dykke mere ned i.

Samarbejdet mellem Juanita Gallego Dávila  er kommet i stand via organisationen MADE (Manufacturing Academy of Denmark) og det nye MADE FAST-projekt, der støtter forskning, innovation og uddannelse inden for avanceret produktion via samarbejder mellem virksomheder og forskningsinstitutioner.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094