23948sdkhjf

Teknikvirksomheds omsætning nærmere sig trekvart milliard

Intego har øget omsætningen til 738 mio. kr., svarende til en vækst på 3,3 pct. i forhold til året før, skriver den nordjyske teknikvirksomhed i en pressemeddelelse om det forskudte regnskabsår 2019/20. 

Bundlinjen lander på 25 mio. kr., hvilket er under det forventede niveau, men tilfredsstillende i lyset af årets helt særlige corona-prægede omstændigheder, forklarer adm. direktør Jens Frost Mikkelsen.

Mere end 800 ansatte

Intego, som har 16 afdelinger på landsplan og flere end 800 medarbejdere, er centreret omkring en servicepræget forretningsmodel, der tilbyder kunder at samle alle behov for teknisk service ét sted.

Ud over kerneområderne el, automation og mekanik fokuserer Intego på en række speciale områder, som blandt andet tæller kraftværker, infrastruktur til el-biler og fiber.

– Jeg er meget tilfreds med, hvordan vi som virksomhed har styret igennem den svære periode. At vi fortsat vækster og formår at lande vores næstbedste indtjening nogensinde i et covid-19-præget regnskabsår, ser jeg som et bevis på, at vi er robuste og har en forretningsmodel, der virker, siger Intego-direktøren. 

Corona-foråret blev en dyr omgang

I det forgangne regnskabsår har virksomheden generelt haft en stabil udvikling i kerneforretningen, der er baseret på lange og tætte serviceaftaler. Netop det strategiske fokus viste ifølge Jens Frost Mikkelsen sit værd, da pandemien ramte:

– Kigger vi specifikt på corona, blev vores virksomhed særligt påvirket i marts og april, hvor flere serviceopgaver blev sat på pause, mens vi – i tæt samarbejde med vores kunder – lynhurtigt skulle omstille os til en ny virkelighed i form af blandt andet forretningskritiske beredskabsplaner til den enkelte kunde, fortæller Jens Frost Mikkelsen. 

Har corona-afregnet med det offentlige

 Intego har ikke modtaget tilskud fra de støtteordninger, som regeringen etablerede for erhvervslivet. Virksomheden har dog benyttet sig af den likvide hjælpepakke for Covid-19 i form af udskudte betalingsfrister, men har i perioden efter regnskabsårets afslutning valgt at afregne denne positive effekt til det offentlige til trods for muligheden for udsættelse af betalingerne til foråret 2021. 

I forhold til ressourceplanlægning har såvel medarbejderne som Intego i marts og april haft stor fordel af den frivillige suspensionsaftale, der blev indgået mellem Dansk El-Forbund og Tekniq. 

– Det var selvsagt omfattende og har selvfølgelig påvirket især vores indtjening negativt, men det har samtidig betydet, at vi har formået at holde vores kunder og dermed vores serviceforretning kørende, fortsætter han.

Vil have væksten tilbage i fulde omdrejninger

Siden de svære måneder i marts og april har Integos aktivitetsniveau været over budget. Ser man alene på de seneste tre måneder er aktiviteten knap 10 pct. højere end samme tid sidste år. Derfor har virksomheden positive forventninger til regnskabsåret 2020/21. 

– Fremtiden tegner lys, og vi forventer, at vi i det kommende regnskabsår konsoliderer og styrker vores markedsposition yderligere inden for kerneforretningen samt inden for særligt de af vores specialer, der beskæftiger sig med infrastruktur, siger Jens Frost Mikkelsen. 

– Vi skal fastholde og udbygge vores position inden for industrien samt forsat arbejde målrettet for at indtage markedsandele inden for service- og vedligeholdelsesaftaler til erhvervssegmentet, fortsætter han og tilføjer, at man også stadig holder øje med mulige opkøb. 

Integos officielle målsætning for 2020/2021 er at realisere en organisk vækst på minimum 5 pct., mens indtjeningsgraden skal løftes markant og dermed igen nærme sig det langsigtede mål på 6 pct.

Intego A/S
mio. kr. 2019/20 2018/19
Nettoomsætning 738,1 714,7
Driftsresultat 25,3 31,6
Resultat før skat 25,4 31,6
Årets resultat 19,8 24,5
Balancesum 272,2 243,0
Egenkapital 50,8 56,0
Gns. antal ansatte 805 793
Regnskabsåret blev afsluttet 30.09.2020.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109