23948sdkhjf

Sætter navn på entreprenører og spaden i jorden til outdoor-byggeri i Herning

Penta Byg og Vesta Fjord kommer til at stå for byggerierne af henholdsvis to bygninger og broanlæg ved bredden af Fuglsang Sø i Herning. 

Det står klart efter, at projektet har været i udbud igennem de seneste måneder, og licitationen netop er overstået. De to firmaer har vundet entrepriserne blandt de seks indkommende tilbud, som Herning Kommune har modtaget, skriver kommunen i en pressemeddelelse. 

I sidste uge har de første håndværkere været i gang med de indledende forberedelser, og byggeriet forventes gik i gang den 23. november. 

Det Blå Rum ved Fuglsang Sø har et samlet budget på 16,3 mio. kr.

Bygges af bæredygtige og genanvendelige materialer 

Bæredygtighed er tænkt ind på alle planer i projektet - både i byggeriet og i brugen af området.

For at sikre at det Blå Rum giver et så lavt Co2-aftryk som muligt, er alle materialer på forhånd blevet vurderet i en analysemodel, som beskriver materialernes vej "fra vugge til grav". Materialerne er således miljørigtige og kan genanvendes, hvis anlægget engang i fremtiden skal tages ned eller bygges om, oplyser kommunen. 

- Byggeriet kommer i langt højere grad til at bestå af træ, end vi oprindeligt tænkte, og flere materialer er på den måde blevet ændret undervejs. For eksempel bruges der nu skruer indvendigt i stedet for lim, så materialerne eventuelt kan skilles ad igen og genanvendes, forklarer formanden for Kultur- og fritidsudvalget, Johs. Poulsen (R), i pressemeddelelsen. 

Bygningen får solceller og batteripakker, som skal drive en stor del af husets energiforbrug.

For at synliggøre klimaaftrykket ved det Blå Rum bliver energiforbruget fulgt og monitoreret, så det bliver muligt for brugerne at følge med på for eksempel en mobiltelefon eller tablet.

Har lært af - og lærer under - byggeriet  

Herning Kommune er i gang med at undersøge flere idéer og bæredygtige initiativer, som skal integreres i projektet. Idéerne kommer fra deltagerne på en workshop, som kommunen tidligere på året afholdt for lokale foreninger og andre kommende brugere af stedet.

- Det er nyt for Herning Kommune at bygge på den her måde. Vi har lært meget af selve processen indtil nu, og kommer i høj grad også til det under byggeriet. Den viden kan fremover helt eller delvist overføres til andre projekter, udtaler Johs. Poulsen. 

I 2021 åbner aktivitetsområdet det Blå Rum ved Fuglsang Sø.

Fakta: Det Blå Rum 

Det Blå Rum ved Fuglsang Sø består af to bygninger, som skaber en glidende overgang mellem land og vand. 

Hovedbygningen bliver på cirka 250 kvm og får et fællesrum med kapacitet til omkring 50 personer. Bygningen får blandt andet et stort køkken, omklædningsrum, toiletter og en stor overdækket terrasse. 

Depotbygningen/bådhuset bliver cirka 300 kvm med plads til for eksempel kajakker, både og udstyr. Her kommer også et værksted til reparationer og vedligehold af udstyr. 

Det Blå Rum får sauna med kapacitet til 15-20 personer, broanlæg til badning og både samt cykel-pitstop, ligesom der kommer udearealer med terrasser, bålplads, udekøkken og meget andet. 

Blandt de foreninger, der skal have base og omklædning i det nye hus, er vinterbaderne, triatleterne, lystfiskerne og kajakklubben, der i dag har klublokaler i nogle containere på søbredden. Samtidig vil det Blå Rum være udgangspunkt for outdoor-aktiviteter for skoler og motionister. 

Det Blå Rum ved Fuglsang Sø har et samlet budget på 16,3 mio. kr. Heraf bidrager Herning Kommune selv med 9 mio. kr., imens Lokale og Anlægsfonden, Egefonden, Nordea-fonden og den filantropiske forening Realdania er de øvrige bidragsydere.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.096