23948sdkhjf

Norlys forlanger fyldestgørende orientering om direktør-fyring hos Waoo

Sagen om fyringen af Jørgen Stensgaard er så alvorlig, at energiselskabet Norlys har bedt om, at der bliver indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling i Waoos ejerkreds.

Ifølge chefen for public affairs og presse i Norlys, Josefine Kofoed, vil generalforsamlingen finde sted nu på fredag den 20. november.

- Det er os, der har bedt om at få en ekstraordinær generalforsamling. Som andelsejet selskab har vi behov for at få vendt hver en sten og få vished om, at tingene foregår ordentligt. Der er behov for, at vi finder ud af, hvad der er op og ned. Det bør ske i kredsen af ejere, siger hun til ITWatch.

Hun tilføjer, at målet med en generalforsamling dels er at få en 'fyldestgørende orientering' af Waoos bestyrelsesformand samt at 'blive orienteret om, hvordan man påtænker at få denne sag undersøgt til bunds'.

Fyringen af Jørgen Stensgaard som adm. direktør i Waoo har vakt stor opsigt i telebranchen. Den blev meldt ud 26. oktober i en kortfattet pressemeddelelse, og siden da har bestyrelsen med formand Casper Holst-Christensen i spidsen holdt kortene tæt til kroppen. Det står klart, at Jørgen Stensgaard blev fyret, fordi bestyrelsen blev gjort opmærksom på 'potentielle uregelmæssigheder', hvorefter man satte en advokatundersøgelse i gang, inden man sendte ham hjem øjeblikkeligt.

I pressemeddelelsen blev årsagen angivet til 'økonomiske dispositioner, der ikke er forenelige med vores værdier og rollen som administrerende direktør', og det blev slået fast, at man ville supplere den allerede fortagene gennemgang med 'yderligere foranstaltninger'. Siden har der været radiotavshed fra Waoo-formanden, der i det daglige er adm. direktør i fiberselskabet Fibia.

Josefine Kofoed kalder anklagerne mod Jørgen Stensgaard for alvorlige.

- Nu er der lavet en indledende undersøgelse, og vi ser både et meget klart behov for, at anklagerne bliver undersøgt yderligere, og at ejerne får lov til at tage stilling, fremhæver hun.

Waoo er et samarbejde om salg af tv- og bredbånd mellem en række energiselskaber. Ejerkredsen tæller foruden Norlys de regionale energiselskaber Aura Fiber, Energi Fyn Bredbånd, Nord Energi i Vendsyssel , NEF Fiber på Nordøstfyn samt fiberselskabet Fibia, der er ejet af energiselskaberne Andel (tidligere Seas-nve) og Nrgi.

Norlys er ved at forlade Waoo-samarbejdet og vil i fremtiden satse på sine egne brands i form af Stofa og Boxer. Derfor er energiselskabets bestyrelsesmedlem i de fleste sammenhænge blevet sendt uden for døren siden 2019.
Ved at holde en generalforsamling kan alle ejere få et klart billede af, hvad der er op og ned i sagen, påpeger Josefine Kofoed.

Hun afviser, at Norlys har en interesse i at skabe tumult om Waoo, fordi energiselskabet ejer en konkurrent i form af Stofa.

- Vi holder de to ting meget adskilt af den simple grund, at vi er i gang med at træde ud af Waoo og derfor fortsat er ejer. Som ejer kan vi ikke tillade os andet, vi har et repræsentantskab, vi har en amba-bestyrelse, vi har 709.000 andelshavere, som er medejere af Waoo, og derfor har vi en klar forpligtelse til at være sikker på, at vi ved, hvad der er foregået. Så de to ting holder vi adskilt, siger Josefine Kofoed.

ITWatch har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Jørgen Stensgaard. Vi har været i kontakt med Fibias pressekontakt, der oplyser, at formanden for Waoo, Casper Holst-Christensen, ikke har nogen kommentarer.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.093