23948sdkhjf

Bedre end ventet - Huscompagniet lukker for individuelle investorer

I forbindelse med HusCompagniets indtog på børsen lukker typehusgiganten for individuelle investorer, når mandag bliver til tirsdag. Begrænsningen gælder investeringer op til og med 3 mio. kr. 

Det oplyser selskabet i en børsmeddelelse mandag morgen. 

Institutionelle investorer får lidt længere tid at løbe på med en bagkant, der hedder kl 17:00 tirsdag.

Fakta: EQT og HusCompagniet

EQT er en svensk kapitalfond, der blev grundlagt i 1994. Blandt investorerne hører PFA Pension, Sampension og TryghedsGruppen, mens Flying Tiger Copenhagen og Nordic Aviation Capital er blandt de ni danske selskaber, EQT i øjeblikket ejer.

HusCompagniet er formelt en del af EQT VI, hvor Færch Plast, WS Audiology, Flying Tiger Copenhagen og Nordic Aviation Capital også ligger. Typehusfirmaet ligger samtidig i EQT’s 2021-fond, hvorfor det hele tiden har været klart, at man arbejdet hen mod et salg eller en børsnotering senest i år. 

Forklaringen på, at HusCompagniet stopper for investorer tidligere end ventet, er en større efterspørgsel end den forventede mængde aktier.

Forventningen var en værdi på 2,6 milliarder 

I Huscompagniets prospekt med detaljerne for børsentréen fremgår det blandt andet, at selskabet stiler efter en markedsværdi på mellem 2,24 og 2,6 mia. kr. efter børsnoteringen. Den skulle for alvor skydes i gang den 20. november, når Huscompagniet efter planen går på børsen i København.

Der udbydes ifølge prospektet 9,6 mio. aktier plus 1,44 mio. aktieoptioner, som kan udnyttes til at købe yderligere aktier inden for en måned efter børsnoteringen. Planen lød på at sælge aktierne til mellem 112 og 130 kr. stykket.

Af prospektet fremgår endvidere, at den nuværende eneejer, kapitalfonden EQT, forsætter med at eje 38,2 pct. af aktierne i selskabet. De ledende medarbejdere og bestyrelsesmedlemmer vil til sammen have 3,2 pct. af aktierne.

Typehusselskabet vil være klar med mere information om fordelingen af aktier, priser med mere på onsdag.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.099