23948sdkhjf

Corona æder af TL Bygs overskud

Artikel opdateret kl 12:06 med regnskabsboks.

TL Byg er med regnskabsafslutning den 30. juni 2020 en af de første større byggevirksomheder med et regnskab, der inkluderer første bølge af COVID-19. 

- Coronakrisen har ramt meget forskelligt på tværs af brancher og inden for de enkelte brancher. Det gælder også byggebranchen, hvor nogle har haft et meget travlt år, mens andre har været mere påvirket. Her hører vi til den sidste del, da vi blandt andet har et fast netværk af private investorer, som vi bygger for. Dette segment har været forholdsvis tilbageholdende siden 11. marts, forklarer adm. direktør Peter Boltau fra TL Byg i en pressemeddelelse. 

Dog er det lykkedes den nordjyske entreprenørvirksomhed at komme ud af regnskabsåret 2019/20 med sorte tal på bundlinjen. 

Bruttofortjenesten er i seneste regnskabsår faldet fra 138 mio. kr. til 119 mio. kr., mens årets resultat efter skat i samme periode er reduceret fra 13,3 mio. kr. til 1 mio. kr.

Mærkbar nedgang i ordrer

Hovedårsagen bag tilbagegangen er en lavere ordrenedgang grundet COVID-19, lyder forklaringen: 

- Både ledelse og bestyrelse anser resultatet som tilfredsstillende under omstændighederne. Vi har siden marts måned haft en mærkbar nedgang i ordrer, og det rammer os selvsagt hårdt på indtjening og bundlinje, siger Peter Boltau og fortsætter:   

- Vi er privilegerede, at vi har en ejerstruktur, som tillader os at tænke langsigtet. Det kommer os til gode i ekstraordinære perioder som den, vi gennemgår netop nu. Vi har derudover formået at tilpasse organisationen efter den nye virkelighed, og vi ser derfor lyst på fremtiden.

Lav sigtbarhed

TL Byg er nu fire måneder inde i det nye regnskabsår 2020/21, og også her forventer ledelsen sorte tal på bundlinjen. Peter Boltau påpeger dog, at sigtbarheden er lav på grund af COVID-19 – særligt i 2021. 

Virksomhedens har også fortsat sine langsigtede investeringer i blandt andet digitalisering og bæredygtighed, som ifølge direktøren også vil blive en prioritet det kommende år.  

- Det forpligter at være en virksomhed af vores størrelse, og det er i vores øjne afgørende, at virksomheder i byggebranchen tager et ansvar og interesserer sig for, hvordan man kan arbejde strategisk med verdensmålene for en mere bæredygtig udvikling. Det gælder både bæredygtig drift på byggepladser, men også ansvarsfuld leverandørstyring, rekruttering og grønne omstillingsprocesser, siger Peter Boltau.

TL Byg A/S
mio. kr. 2019/20 2018/19
Bruttofortjeneste 119,1 138,7
Resultat af ordinær primær drift 2,6 18,2
Resultat før skat 1,3 17,1
Årets resultat 1,0 13,3
Balancesum 118,7 155,0
Egenkapital 22,8 32,5
Gns. antal heltidsansatte 217 226
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2020.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.157