23948sdkhjf

Entreprenør-iværksætter: Professionel bestyrelse giver mig et bedre fundament

Samtidig med, at iværksætter Jacob Arentfeld Nielsen lancerede Arentfeld A/S som ny fag- og hovedentreprenør, stiftede han en professionel bestyrelse. Ved at gøre det helt fra begyndelsen oplever han, at have fået et bedre afsæt i branchen. 

– En bestyrelse stiller krav til dig. Du kan ikke bare skifte retning natten over, fordi du føler for det. Der er sammen med bestyrelsen lagt en strategi og taget nogle beslutninger, der kræver overbevisende argumenter at ændre. Det er en måde at blive holdt til ilden og udfordre sig selv som iværksætter og menneske til at blive langt mere professionel i sit arbejde, siger Jacob Arentfeld Nielsen i en pressemeddelelse.

Arentfeld A/S’ bestyrelse:

Jacob Hem Petersen, bestyrelsesformand 

Karsten Nagel, partner i Mangor & Nagel

Jonas Uffe Møllenborg, direktør i Nordic Tech Tools og Møllenborg A/S

Mads Melchiorsen, projektchef i Arentfeld

Jacob Arentfeld Nielsen, stifter og adm. direktør i Arentfeld

– De her dygtige mennesker, som ofte kommer fra partner- og direktørstillinger eller andre ledelsesposter, kan jo noget, som du ikke kan. Og ikke mindst har de et netværk, som du ikke har, tilføjer han. 

Havde ikke gjort sig bestyrelsestanker 

Valget om at etablere en bestyrelsen sket i forbindelse med, at Jacob Arentfeld Nielsen besluttede at stifte et A/S. Her blev han gjort opmærksom på, at det krævede en bestyrelse – inden da havde han ikke skænket en professionel bestyrelse en tanke. 

Men så blev det ellers til mange overvejelser omkring, hvad det ville kræve, hvordan sådan et hold skulle sammensættes, og om han overhovedet havde modet til det. For det kræver mod og et åbent sind at starte sit iværksætteri med en professionel bestyrelse, lyder det fra Jacob Arentfeld Nielsen:

– Som iværksætter har du ofte en stor ydmyghed overfor dit projekt. Du vil helst have opnået en vis grad af succes, inden det sendes til offentligt skue og vurdering af folk, som du umiddelbart slet ikke føler dig i liga med. Men det er en forkert måde at anskue det på, siger han.

Fundament og formål skal være på plads

I processen har det ifølge Jacob Arentfeld Nielsen været udslagsgivende for, at han turde kaste sig ud i arbejdet med at rekruttere og nedsætte en professionel bestyrelse, at et fundament med formål og dyder var på plads ved etaberlingen af Arentfeld. 

– Vi ønsker at skabe en entreprenørvirksomhed med den menneskelige bæredygtighed som omdrejningspunkt. Opbygge en kultur der bærer de mennesker den består af, og de kunder og partnere den relaterer sig til. Fremme trivslen, udvikle dem og generelt bidrage positivt til deres liv, så de oplever overskud, har Jacob Arentfeld Nielsen tidligere forklare til Licitationen - Byggeriets Dagblad om grundstenen i firmaet

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.093