23948sdkhjf

Dansk CEO rykker fire pladser frem: Blandt de mest indflydelsesrige kvinder i verden

CEO i det danske energihandelshus Danske Commodities, Helle Østergaard Kristiansen, er placeret som nr. 27 på listen over verdens mest indflydelsesrige forretningskvinder.

Listen sammensættes af det førende amerikanske erhvervsmagasin Fortune Magazine, der sidste år havde placeret hende på en 31. plads. 

Listen tæller 50 af de mest indflydelsesrige kvinder, som er med til at slå glasloftet i stykker og gå forrest, blandt andet i brancher hvor kvinder er underrepræsenterede.

Som CEO i energisektoren hører Helle Østergaard kristiansen til en stærkt underrepræsenteret gruppe i branchen, nemlig kvinder. Ifølge en rapport fra Boston Consulting Group er der færre kvinder i energibranchen end nogen anden af de store industrisektorer. 

- Som branche er vi nødt til at kunne tiltrække hele talentpuljen – både kvinder og mænd. Hvis vi kun har adgang til den ene halvdel af talentpuljen, risikerer vi at gå glip af den nytænkning og innovation, som er nødvendig, for at branchen kan udvikle sig. Og verden har desperat brug for, at vi hele tiden finder på mere vedvarende og effektive måder at
producere, fordele og forbruge energi på, siger Helle Østergaard Kristiansen.

Helle Østergaard Kristiansen er den eneste dansker på den prestigefyldte liste. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078