23948sdkhjf

Dansk ventilationsekspert foran børsbrag

Der har været rift om aktierne i forbindelse med børsnoteringen af WindowMaster International. Udbuddet, der sluttede ved midnat natten til tirsdag, blev overtegnet med 138 pct., oplyser ventilationseksperten i en pressemeddelelse. 

Firmaet, som producerer naturlig ventilation, kan se frem til et bruttoprovenu fra udbuddet på 59 mio. kr., og selskabets aktier bliver sat i handlen på Nasdaq First North Growth Market Denmark den 27. oktober. 

– Vi er meget tilfredse med resultatet af udbuddet, og især er vi overvældet af den interesse og tillid, som investorerne har vist vores virksomhed, siger adm. direktør Erik Boyter i meddelelsen.

Erik Boyter og WindowMasters

WindowMaster har eksisteret siden 1990. I 2015 opkøbte Erik Boyter samtlige aktier i WindowMaster, der tidligere hørte under VKR Holding. Siden overtagelsen har WindowMaster gennemgået en større transformation.

Strategiskiftet har det resulteret i, at firmaet er gået fra at være en mindre entreprenørvirksomhed til i dag at være producent af naturlig ventilation.

Han uddyber, at der nu vil være fokus på vækst i WindowMaster, ligesom der kan blive tale om strategiske opkøb af konkurrenter. 

– Vi investerer ikke kun provenuet fra udbuddet i organisk vækst, men ser også efter mål for opkøb for at understøtte og fremskynde væksten, siger Erik Boyter.

Ændringer i forretningen 

Ud over naturlig ventilation er WindowMaster også specialister i brandventilation. Dette forretningsområde udgør i dag cirka 60 pct. af selskabets omsætning. Området frisk luft står for resten af omsætningen, men udgør en stigende andel, og er det område, hvor selskabet forventer størst vækst. 

Mere ned 75 pct. af omsætningen kommer i dag fra direkte salg af egne produkter, hvor en væsentlig del af omsætningen tidligere blev hentet via egne installatører og reparatører. De resterende 25 pct. er timer i forbindelse med idriftsætning og service af systemer. 

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094