23948sdkhjf

Is-firma kendt fra Løvens Hule lukker ned - opskrifterne er solgt

Den sjællandske is-virksomhed Chriis er bukket under for coronakrisen og lukker. Brandet og opskrifterne is bliver overtaget af Ismejeriet Thy.

Det fortæller Chriis-direktør Jacqueline Hansen til FødevareWatch .

Direktøren siger til mediet, at første halvdel af 2020 skulle have været brugt på at udvide virksomhedens eksisterende salg af ispinde i 7-Eleven og på at få hul igennem til foodservice-segmentet via netværksmøder på fødevaremessen Foodexpo i Herning. Ingen af delene blev til noget på grund af corona.

Jacqueline Hansen fortæller også, at salget af brandet betyder, at Chriis formentlig kan betale de fleste kreditorer, "så det bliver under ingen omstændigheder en millionkonkurs."

Chriis blev landskendt i 2015, da de to iværksættere Christina Jørgensen og Regitze Ericsson deltog i tv-programmet Løvens Hule og fik en investering på 450.000 kroner med derfra.

Virksomhedens plantebaserede isprodukter er siden da i vid udstrækning blevet produceret på Aabybro Mejeri i Nordjylland. Dér fortalte indehaver Niels Henrik Lindhardt i foråret til Food Supply, at han i første omgang sagde nej, da Christina Jørgensen i 2016 ringede til ham og spurgte, om han ville producere sojabaseret is for hende.

- Men hun gav ikke op. Hun havde fået en masse penge efter at have været med i tv-programmet Løvens Hule, og det endte med, at hun kom til Nordjylland og fortalte om sine planer. Så prøvede vi at lege med det. Jeg sagde, at hun i hvert fald skulle gå væk fra at bruge soja, for det klinger helt forkert i mine ører. i stedet blev vi enige om at basere hendes is på mandel og kokos, og det har jeg så lavet lige siden, fortalte Niels Henrik Lindhardt.

Christina Jørgensen har på det seneste kun ejet en mindre del af Chriis, idet hovedparten af selskabet i efteråret 2019 blev købt af Jacqueline Hansen via virksomheden Next Native Holding i København.

Den nye ejer af brandet, Ismejeriet Thy i Thisted, producerer plantebaseret is til Naturli' Foods, der er ejet af fødevarekoncernen Dragsbæk. Dragsbæk ejer også 90 procent af Ismejeriet Thy.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078