23948sdkhjf

Frank Jensen trækker sig som overborgmester i København

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), vælger at træde tilbage både som overborgmester og næstformand for Socialdemokraterne som følge af anklager om seksuelle krænkelser, som er oprullet de seneste dage.

Det oplyser han på et pressemøde mandag middag.

- I aftes var jeg utrolig glad for, at jeg fik bred opbakning fra Socialdemokratiet i København og fra min gruppe på rådhuset til, at jeg kunne fortsætte mit arbejde som overborgmester. Nu har jeg sovet på det. Det kommer til at skygge for det politiske arbejde, jeg gerne vil beskæftige mig med, siger han på pressemødet.

Frank Jensen forlader overborgmesterkontoret i dag, mandag, siger han. Han afslutter 11 år som overborgmester i København og 8 år som næstformand for Socialdemokratiet. Samlet har Frank Jensen været i politik i 33 år.

Til pressen siger Frank Jensen, at det ikke er synd for ham.

- Der er ikke noget, der hedder synd i politik. Der er ikke noget, der hedder uretfærdigt, lyder det.

Imidlertid fremfører han også, at han er utilfreds med, at sagerne har udspillet sig i medierne.

- Vi har fået en hel masse sager, der bliver fortalt til pressen, og så skal man forholde sig til dem, uden at vide, hvad der ligger bag, siger han.

Beslutningen kommer mindre end 24 timer efter, Frank Jensen indkaldte en række af sine kommunale kolleger til krisemøde på Københavns Rådhus søndag aften.

Ved søndagens krisemøde blev der blandt andet holdt en afstemning om, hvorvidt der var tillid til Frank Jensen, og om han fortsat skulle være partiets spidskandidat i København. Ved håndsoprækning med 22 ud af 32 deltagere for blev Frank Jensen bakket op.

På et efterfølgende pressemøde erkendte Frank Jensen, at han har været en krænker, og han undskyldte overfor de kvinder, han har stødt gennem 30 år i politik.

Mette F: Jeg ser med stor alvor på anklagerne

Statsminister Mette Frederiksen (S) har mandag morgen kommenteret sagen for første gang.

- Jeg ser med meget stor alvor på de anklager, der er rejst. Det er åbenlyst, at vi i Socialdemokratiet også har problemer. Det skal ændres nu. Chikane og krænkelser kan ikke forsvares. Vi skal i fællesskab skabe en kultur, hvor det ikke er i orden. Hverken i ord eller handling, siger Mette Frederiksen i kommentaren.

Blev opfordret til at tage en pause

Det er ikke første gang, Københavns overborgmester er i vælten på grund af sin adfærd over for kvinder, men i kølvandet på en række nye sager er der nu indledt en advokatundersøgelse.

Af samme grund har støttepartierne SF, Enhedslisten, Alternativet og De Radikale i København opfordret Frank Jensen til at tage orlov, mens de nye anklager om krænkende adfærd bliver undersøgt.

- Det er både, fordi sagen har en så alvorlig karakter og for at sikre, at eventuelle andre ofre føler, at de trygt kan stå frem med deres oplevelser, siger Karina Vestergaard Madsen, som er gruppeformand for Enhedslisten i Københavns Borgerrepræsentation, til Ritzau.

Men Frank Jensen mener, at anklagerne imod ham skygger for meget for de politiske projekter, forklarer han som årsag til sin beslutning og afviser, at det skyldes pres fra den øvrige ledelse i partiet.

- Det er helt min egen afgørelse. Det er, efter at jeg har sovet på situationen, siger Frank Jensen adspurgt om, hvorfor han trækker sig mandag morgen efter møde og opbakning søndag aften.

Lars Weiss (S) fra Borgerrepræsentationen i København bliver fungerende overborgmester, efter Frank Jensen er trådt tilbage.

Lars Weiss er 1. næstformand i Københavns borgerrepræsentation og er medlem af Økonomiudvalget og Teknik- og Miljøudvalget.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.219