23948sdkhjf

Grundlæggere sælger System TM til Homag

Den Odder-baserede maskinproducent System TM er blevet solgt til tyske Homag Group. Det oplyser System TM i en pressemeddelelse.

Læs også: Outline investerer tocifret millionbeløb i Farsø

Det er stifterne Poul og Ingrid Thøgersen, der ønsker at trække sig tilbage, og derfor har de to afhændet deres fælles aktiepost på 70 pct. til den tyske maskinkæmpe. Ifølge Århus Stiftstidende overtager Homag yderligere ti pct. af aktierne i selskabet fra fire ledende medarbejdere, der beholder de resterende 20 pct.

Trods salget fortsætter System TM som selvstændig virksomhed med egen ledelse og bestyrelse, og således bliver hverdagen i Odder ikke meget anderledes efter overtagelsen d. 1. november.

– Det har været vigtigt, at den nye aktionær tror på forretningsfilosofien i System TM og understøtter den positive udvikling af virksomheden videre. Homag er den ideelle partner for System TM, fordi det ved siden af ​​vores eksisterende forretningssegmenter med tværgående skærings- og fingersamlingsløsninger gør det muligt for os at udvide til området med krydslamineret træ. Vi ser et godt vækstpotentiale i dette forretningssegment. Vi forventer synergier på det teknologiske område såvel som i indkøb. Det nye setup for os er et logisk skridt, da vi allerede samarbejder meget med Homag i Nordamerika, udtaler adm. direktør Jan Jens Samuelsen.

System TM blev grundlagt i 1977, og er i dag en af verdens førende leverandører af produktionsanlæg til træindustrien med en eksportandel på 95-98 pct. Virksomheden beskæftiger omkring 130 medarbejdere og havde i regnskabsåret 2019/20 en bruttofortjeneste på 107 mio. k. og et resultat før skat på 24 mio. kr.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078