23948sdkhjf

Konkurstruet tøjkæde sidder i gæld til halsen

Den kendte danske tøjkæde Bertoni kæmper for sin overlevelse og er lige nu i forhandlinger med sine kreditorer i forsøget på at afværge en konkurs.

Læs også: Konkurstruet tøjkæde holdes i live

Tidligere på måneden blev Bertonis største selskab, Bertoni af 1972 A/S, som står for engrosdistribution og onlinesalg samt fire af kædens butikker, taget under rekonstruktion.

Nu viser en kreditorinformation udsendt af selskabets rekonstruktør, at Bertoni har gæld for i alt 27 mio. kr. Størstedelen er bankgæld, gæld til det offentlige samt gæld til almindelige kreditorer.

Bertonis bankforbindelse har sikkerhed i form af virksomhedspant i anlægsaktiver og varelager. Bertonis varelager er opgjort til 6,6 mio. kr.

- Desuden har moderselskabet sikkerhed i selskabets kapitalinteresse i det norske datterselskab og selskabets erhvervsandelslejlighed, skriver rekonstruktør Ole Erlich-Eriksen.

Læs også: Dansk modefirma blev pelset og lukker

Gælden er større end aktiverne

Bertoni, som driver butikker i Danmark og Norge, har længe kæmpet med indtjeningen, og nu er situationen altså så alvorlig, at der skal en redningsplan til for at forhindre en konkurs.

I sidste uge sagde adm. direktør Bent Birger Rasmussen til Børsen, at der allerede pågår forhandlinger med Bertonis kreditorer. Dengang ville han ikke oplyse om gældens størrelse.

Bertoni af 1972 A/S, som nu er taget under rekonstruktion, har aktiver for i alt 21,5 mio. kr. Altså ikke nok til at dække gælden i selskabet.

Planen for en rekonstruktion indebærer blandt andet flytning af lejemål, som bedre matcher Bertonis budgetter, og butikslukninger, sagde direktør Bent Birger Rasmussen i sidste uge.

Læs også: Bestseller var få dage fra historisk underskud

Bertoni kom ud af 2019 med et dundrende underskud på 12,8 mio. kr. og forventer i år som følge af coronakrisen at tabe over en tredjedel af sin budgetterede omsætning. Derfor ender 2020 også med et markant tab.

Ejeren har tilført millioner

Alligevel tror Bent Birger Rasmussen, at det kan lade sig gøre at videreføre Bertoni i en ny konstruktion – og med lavere omkostninger. I så fald bliver det ikke første gang.

Under finanskrisen endte Bertoni også i en rekonstruktion. Her lykkedes det at redde modefirmaet.

Over de seneste fem år har Bertoni samlet formøblet knap 28 mio. kr. Ejeren, kapitalfonden Vektor Kapital, har måttet skyde et tocifret millionbeløb ind for at sikre driften.

Bertonis øvrige ni butikker i Danmark ejes af et andet selskab, som ikke er omfattet af rekonstruktionen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094