23948sdkhjf

Flere kvinder studerer IT, teknik og robotter

Der er kommet flere kvinder til de såkaldte STEM-uddannelser, der dækker over områderne Science, Technology, Engineering og Mathematics.

Læs også: Her er de tre grupper af medarbejdere virksomhederne mangler mest

Det viser friske tal fra Danmarks Statistik.

Fra 2009-2015 var den procentvise vækst i nye studerende på STEM-uddannelserne næsten ligeligt fordelt mellem mænd og kvinder, men de seneste fem år har væksten i STEM-uddannelserne især været båret frem af flere kvindelige studerende.

Antallet af kvindelige studerende på STEM-uddannelser voksede således med 11 procent fra 2015-2019, mens antallet af mandlige STEM-studerende voksede med tre procent i samme periode.

I 2019 var der 8.600 kvinder, som studerede på STEM-uddannelser, svarende til 34 pct. af alle STEM-studerende, mens 17.000 mænd studerede STEM.

IT, industri og robotter

Væksten i STEM-kvinder skyldes især, at flere kvindelige studerende har fundet vej til studierne af Informations- og kommunikationsteknologi (IKT), som blandt andet dækker over arbejdet med udvikling af IT-systemer, softwareudvikling og app-udvikling.

På disse fakulteter er antallet af kvindelige studerende vokset med 32 pct. på fem år, således at der pr. 2019 gik 1.500 kvinder på disse uddannelser svarende til 24 pct. af alle studerende inden for det felt.

Den næststørste vækst af STEM-kvinder har fundet sted inden for fagene, som beskæftiger sig med Teknik, teknologi og industriel produktion, hvor antallet af nye studerende er vokset med 15 pct. på fem år.

Disse uddannelser beskæftiger sig blandt andet med robotteknologi, udformning og fremstilling af små og store mekaniske produkter, fx høreapparater, vaskemaskiner og vindmøller.

I 2019 gik der 2.300 kvinder på disse typer uddannelser svarende til 28 pct. af alle studerende på området det år.

Hvad står STEM for

  • Betegnelsen STEM-uddannelser er den engelske forkortelse for Science, Technology, Engineering og Mathematics.
  • Betegnelsen overlapper, men er ikke identisk med de danske fagområder såsom naturvidenskab, teknisk videnskab, det it-faglige område m.m.

Læs mere om: STEM
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094