23948sdkhjf

Jens Romundstad vinder HR-pris: Jeg insisterer på at arbejde med mening

Han blev kendt i den brede offentlighed som 'Biker-Jens' og har siden taget turen op ad karriestigen i dagligvarekoncernen Coop, hvor han i dag er HR-direktør.

Læs også: Coop åbner ny onlinebutik med lokale fødevarer

Nu bliver den 49-årige Jens Romundstad hædret med HR-prisen 2020, der uddeles af organisationen Dansk HR.

Begrundelsen er, at Jens Romundstad især gør en stor indsats for at skabe plads til medarbejdere på kanten af arbejdsmarkedet. Han tør satse på de personer, som står i randzonen og ikke altid passer ind i de traditionelle stillingsmodeller, hovedparten af landets virksomheder arbejder ud fra.

Det gælder for eksempel autister.

Selv siger Jens Romundstad, at han vil skabe mening i en professionel kontekst.

Læs også: Tronskifte: Her er chefens plan for Danmarks næststørste dagligvarekoncern

- Jeg insisterer på at arbejde med mening. Det er helt afgørende, siger prismodtageren til Dansk HR.

Klar til Start

Den tidligere salgsdirektør i Fakta blev sidste år forfremmet til HR-direktør for hele Coop-koncernen. Her har han gjort sig bemærket med en ny og anderledes tilgang til HR.

Under sin tid som salgsdirektør i Fakta igangsatte Jens Romundstad blandt andet ’Klar til Start’, som er et uddannelses- og træningsforløb for unge med Autisme Spektrum Forstyrrelse. Her bliver unge, der gennemfører forløbet garanteret job.

Selv siger Romundstad, at initiativet er verdens nok bedste eksempel på, hvordan man vender noget, der bliver set som et handicap, til at være en spidskompetence inden for de rette rammer.

Læs også: Coop i ny storsatsning: Har stiftet selskab med 120 ansatte

- Det kræver ofte meget lidt at skabe de samarbejder, der rækker langt længere ud i samfundet, end virksomheder traditionelt gør, siger Jens Romundstad.

Et uforløst potentiale

Ifølge HR-direktøren skal danske virksomheder være bedre til at lære af hinanden.

- Problemet er, at den måde, vi konkurrerer på, spænder ben for, at vi kan lære af hinanden. Det er ærgerligt. Som konkurrenter er vi på en rejse sammen. Vi skal ikke se samarbejder som noget, hvor vi holder op med at konkurrere med hinanden, men i stedet som noget, hvor vi i fællesskab bevæger os til noget bedre. Jeg ser kæmpe potentialer i modige branchesamarbejder, siger han.

Jens Romundstad er uddannet civiløkonom med speciale i organisation og ledelse. Han har HR-ansvaret for alle Coops kæder, der omfatter Fakta, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, LokalBrugsen, Kvickly og Irma.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109