23948sdkhjf

Grundfos-formand: - Det er rigtigt at justere vores organisation

Tirsdag formiddag meddelte Grundfos, at der den kommende tid vil blive afskediget 600 medarbejdere på tværs af virksomhedens internationale afdelinger.

Læs også: Mads Nipper ikke overrasket over valget af ny Grundfos-topchef

Det er primært i ledelseslaget, fyringerne finder sted, og derfor vil Grundfos i Danmark kun i meget lille grad blive påvirket, da størstedelen af de ansatte herhjemme er i produktionen. Det siger bestyrelsesformand Jens Moberg til Leder Idags søstermedie Metal Supply.

- Afskedigelserne bliver primært inden for salg og markedsføring samt teknologi og vil ikke ramme fabrikken særligt meget. Vi skal først til at have en dialog med fagforeningerne nu, så vi kan endnu ikke sætte tal på, hvor mange der helt præcist vil blive ramt i Danmark eller nogen andre steder, siger han.

Ikke en spareøvelse

Jens Moberg understreger, at der ikke er tale om en spareøvelse, men en omstrukturering. Sideløbende med de 600 fyringer bliver der oprustet med over 200 medarbejdere inden for innovation og digitalisering.

Formålet er at slippe for noget af bureaukratiet og komme tættere på kundernes behov.

Læs også: Ny Grundfos-CEO var ikke et sekund i tvivl

- I dag har vi en organisation, som er meget landefokuseret og med meget fokus på de forskellige funktioner. Nu laver vi en organisation ud fra de kundesegmenter, vi betjener: Domestic Building Services, Commercial Building Services, Industry og Water Utility. Det gør vi, så vi bedre kan udnytte de fordele, vi har ved at være global, siger Jens Moberg og uddyber:

- Dem, der sidder med Water Utility i Singapore, har mere tilfælles med dem, der laver det samme i USA, end dem, de deler kontor med. Nu skaber vi en struktur, som er mere agil og handlekraftig.

Hvorfor laver I først nu en organisationsændring, der får jer ”tættere på jeres kunder”?

- Den organisation, vi har haft, har tjent os godt i mange år. I seks år har vi været igennem en transformation med vores 2020-strategi. Men vi føler også, med det fokus, vi har i 2025-strategien, at det er mere rigtigt at justere vores organisation, svarer Grundfos’ bestyrelsesformand, Jens Moberg.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.063