23948sdkhjf

Chemometec går efter tre-cifret million-overskud

Med et godt årsregnskab for 2019/2020 i hus offentliggør Chemometec nu forventningerne til det forskudte regnskabsår 2020/2021.

Læs også: Chemometec med rekordhøjt resultat: Ny celletæller bidrager til vækst

- I den kommende tid vil vi fortsætte med at opruste på tværs af virksomheden for at skabe en endnu bedre platform for den fremtidige vækst og indtjening, siger administrerende direktør Steen Søndergaard i en meddelelse. 

Det er især på områderne for cellebaseret terapi, herunder specielt cellebaseret immunterapi samt bioprocessing, Chemometec øjner vækst.

Bioprocessing er et eksisterende område, hvor ChemoMetec ikke er særlig meget til stede i dag, men som er både stort og lukrativt, skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

ChemoMetec forventer i 2020/21 en omsætning i niveauet 240-250 millioner kroner og et driftsresultat (EBITDA) i niveauet 100-105 millioner kroner. 

Læs også: Ny direktørs første regnskab: Chemometec høster tocifret vækst på top og bund

Dermed er der lagt væsentlig til den omsætning og det resultat, virksomheden landede i 2019/2020.

Ikke desto mindre oplyser Chemotec at usikkerhederne omkring Covid-19 situationen gør det betydeligt mere vanskeligt at fastsætte forventninger til det kommende regnskabsår.

Andelen af omsætningen i USA forventes at udgøre ca. halvdelen af den samlede omsætning og derfor vil ChemoMetec blive negativt påvirket af et yderligere fald i USD-kursen, samt af Covid-19 udbruddets forløb i USA.

(Forsidefoto: Chemometec)

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094