23948sdkhjf

Borg Automotive køber spansk turbospecialist

Danske Borg Automotive har indgået aftale om at købe den spanske virksomhed Turbo Motor Inyeccion S.L. og får dermed et nyt produkt inden for renovering af turboladere til biler.

Borg Automotive, der er ejet af det danske industrikonglomerat Schouw & Co. i Aarhus, har indgået aftale om at købe den spanske virksomhed Turbo Motor Inyeccion (TMI).

Det oplyser Borg i en pressemeddelelse.

TMI, der har hovedsæde i Pamplona i Spanien, omsatte i 2019 for 105 mio. kr. og havde en indtjening på knap 12 mio. kr. TMI beskæftiger knap 135 medarbejdere og er en af Europas førende virksomheder inden for refabrikation af turboladere til biler.

Opkøbet er en del af Borgs vækststrategi, fortæller adm. direktør Kim Kruse Andersen.

- Nu tager vi det første store skridt ved at overtage den spanske virksomhed TMI. Det er en sund og veldrevet familieejet virksomhed, der har specialiseret sig inden for refabrikation af turboladere til biler, siger han i pressemeddelelsen.

Refabrikation hos Borg 

Alle enheder hos Borg Automotive gennemløber en sekstrins refabrikationsproces. Først demonteres enhederne fra en skadet eller kasseret bil. Der foretages en grovsortering, og enheder, der har potentiale til refabrikation, rengøres og overfladebehandles. De rengjorte dele gennemgår derefter en intensiv kontrol for på ny at afgøre, om de er egnet til refabrikation. Herefter starter refabrikationen via forskellige processer, så delene igen lever op til de oprindelige standarder. De refabrikerede dele monteres på samme måde som i den originale produktion og gennemgår til sidst en ydelses- og pålidelighedstest.

- Vores dialog har stået på i en længere periode, og vi kan se, at det er hos Borg Automotive, at TMI vil få de bedste betingelser for videreførelse og vækst. Personligt er jeg også glad for, at mine to sønner kan fortsætte i virksomheden, forklarer stifter og bestyrelsesformand hos TMI Jesús Lizarraga.

Opkøbet ventes endeligt gennemført i løbet af 4. kvartal 2020, og efter opkøbet vil Borg Automotive beskæftige 1.500 medarbejdere og have produktion i Polen, England og Spanien samt salgsselskaber i Danmark og Belgien.

TMI refabrikerer i dag 65.000 turboladere om året og råder for nuværende over en kapacitet på op til 140.000 enheder om året.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094