23948sdkhjf

Rystede restauratører risikerer blodbad: De tager pis på os

De københavnske restauranter, der i forvejen er hårdt presset efter et forår med næsten ingen omsætning, får nu endnu et stort coronahug.

Torsdag træder nye stramninger i kraft, som betyder, at restauranter i København og omegn skal lukke kl. 22. Der indføres også krav om mundbind eller visir - dog ikke, når man sidder ned.

Det kan få fatale konsekvenser for en lang række restauranter, som i forvejen lider økonomisk.

- Dette kommer til at gøre rigtig ondt på virksomheder, som i forvejen er presset til det yderste, siger politisk direktør i brancheforeningen Horesta, Kirsten Munch.

Mads Rye Magnusson er indehaver af restauranterne Mes, Spazio 26, Meille Salon 39 og en ny vinbar på Frederiksberg. Han mener, at regeringen famler i blinde, når den eksempelvis tillader rusture og åbne gymnasier, alt imens han taber hundredtusindvis af kroner på aflyste bookinger.

- Det er til grin, og de tager pis på os. Jeg er pissetræt af det. Jeg må ikke være bitter eller mavesur, for det gavner ikke noget, jeg er nødt til at komme op på hesten igen. Men det er superfrustrerende, for det er altid os, der skal peges fingre ad, siger Mads Rye Magnusson til DR Nyheder.

Stjernekokken Rasmus Munk, der står i spidsen for gourmetrestauranten Alchemist, siger til Børsen, at han har svært ved at se, hvordan en restaurant som hans skal kunne drives lige nu.

- Hvis der ikke kommer nogen form for hjælpepakker, tror jeg, vi ser ind i et blodbad af restauranter, som bliver nødt til at lukke, siger Rasmus Munk til Børsen.

Horesta skønner, at det vil koste branchen mellem 100 og 200 mio. kr., at restauranter og barer i hovedstadsområdet de næste 14 dage skal lukke kl. 22.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094