23948sdkhjf

Palsgaard-ejer på opkøb: Overtager Roust Træ

AH Wood Industries, der omfatter Palsgaard Spær, Lilleheden og Papiruld Danmark, kan nu føje endnu et medlem til familien. Selskabet, der ejes af Asbjørn Berge og Holger C. Hansen, har endnu engang været på opkøb, og denne gang var målet Roust Træ øst for Varde.

Læs også: Selskabet bag Palsgaard Spær og Lilleheden bliver storebror i isoleringsproducent

Med opkøbet forfølger AH Wood Industries sin vækststrategi om at opbygge en større koncern indenfor bæredygtige byggematerialer med særligt fokus på træ og præfabrikation.

– Roust Træ har gjort det rigtig godt og oplever stor efterspørgsel på deres produkter. Men der er brug for nye kompetencer for at få virksomheden til at vækste, og det kan AH Wood Industries tilføre, udtaler Holger C. Hansen og tilføjer, at han ser frem til samarbejdet med de nuværende ejere.

AH Wood-ejeren understreger desuden, at overtagelsen ikke kommer til at betyde store ændringer for driften.

– Vi vil bygge videre på Roust, der har en super position i forhold til træbaserede produkter til byggeriet, men som lidt har ramt et loft i forhold til, hvor meget de kan producere, uddyber han til Wood Supply.

Læs også: Lilleheden får sit første overskud i 8 år

Synergier og en samlet pakke

Roust Træ har de seneste år oplevet markant vækst, og siden 2015 er bruttoresultatet vokset fra 41 mio. kr. til sidste år at lande på 71,5 mio. I samme periode er efterspørgslen på træbaserede produkter til byggeriet vokset, og med det nye ejerskab bliver Roust Træ bedre rustet til at følge med.

– Vores ambition er, at vi skal gøre Roust Træ til en markant større virksomhed og udnytte de synergier, der er, mellem de virksomheder vi nu har, der udbyder de træbaserede produkter til byggeri, fortæller Holger C. Hansen.

AH Wood Industries’ portefølje bød før opkøbet på både spær, limtræ og papiruld, og med indlemmelsen af Roust Træ er væg- og tagelementer samt kviste nu også en del af kataloget.

– Det betyder, at vi kan komme med nogle samlede løsninger, og vi vil gerne bygge en bro mellem de virksomheder, vi har, og hjælpe interessenterne i byggeriet med en samlet pakke af de træbaserede løsninger, fortæller han.

Læs også: Roust Træ har rejst sig efter Pihl & Søn-massakre

Familien bliver

Roust Træ er en familieejet virksomhed, som har været ejet af samme familie i generationer. Adm. direktør Claus Pedersen og resten af Roust-familien kommer til at indgå i den nye ejerkreds, og Claus Pedersen er meget tilfreds med handlen:

– Vi er i dag en mellemstor virksomhed, som er en vanskelig størrelse. Vi stod derfor ved en skillevej, og med en ny ejerkreds kan vi skabe synergier inden for bl.a. produktudvikling, produktionsplanlægning, indkøb og logistik, hvilket der er store fordele i. Derfor er denne sammenlægning på sigt det helt rigtige for os, lyder det fra ham.

Efter opkøbet omsætter AH Wood Industries for over 500 mio. kr. årligt og beskæftiger over 400 medarbejdere. I 2019 beskæftigede Roust Træ alene 122 medarbejdere.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11