23948sdkhjf

Møbelmager henter investor på ny, grøn retning

Hos Woodstyle i østjyske Hedensted har Casper Jacobsen de seneste to år arbejdet indædt på at skubbe forretningen i en grønnere retning. Nu har han fået hånd om sit nye koncept, der i bund og grund går ud på at lade træerne stå i skoven, og på den baggrund er en investor sprunget med på holdet.

Læs også: Ny retning hos østjysk møbelmager skal booste erhvervssalg og eksport

Casper Jacobsen stiftede møbelvirksomheden Woodstyle for otte år siden, og i dag har han både 350 kvadratmeter showroom i Hedensted samt en webshop, der handler med såvel hans egne designs som en række produkter fra andre brands. Sidstnævnte er dog på vej ud, for fremtiden rimer på upcycling og bæredygtighed, vurderer han. Derfor skal Woodstyles møbler fremover fremstilles af genbrugstræ.

– Det tager 120 til 150 år, før et egetræ bliver stort, og når der findes så meget godt træ rundt omkring, der allerede er fældet og tørret op, så giver det altså meget bedre mening at lave møbler af det, forklarer han.

Processen har ikke været uden udfordringer, og det har blandt andet taget tid at få logistikken på plads og sikre, at de gamle egetræsbjælker, der kommer fra gamle huse, slotte og herregårde rundt om i Europa, lever op til kvalitetskravene.

– Men faktisk er det upcyclede træ, vi bruger i dag, af en bedre kvalitet end det nyere; det er betydeligt hårdere, fortæller Casper Jacobsen.

Læs også: Ny direktør skal skabe sorte tal hos underskudsplaget sofaproducent

Også oliebehandlingen af de plankeborde, han primært producerer i værkstedet, gav anledning til hovedbrud, men nu er det lykkedes at udvikle en ny, olieløs behandling med tilsvarende egenskaber.

– Præcis hvad det er, vil jeg helst ikke fortælle, for så er der helt sikker nogen, der stjæler idéen, lyder det.

Investor ombord

Casper Jacobsen er alene om at drive den østjyske møbelforretning, men han er ikke alene længere om ejerskabet. Business angel og stifter af logistikselskabet Ship-Log, Mads H. Dalsgaard, har nemlig valgt at købe 20 pct. af virksomheden, og det skyldes ikke mindst den nye retning.

– Jeg synes, at Woodstyles satsning på bæredygtighed i deres produktion rammer lige ned i noget, vi alle sammen er optaget af. Nemlig hvordan vi passer på den her klode. Jeg har arbejdet 32 år i transportbranchen, og her arbejder man altså også stenhårdt på at blive mindre miljøbelastende, siger Mads H. Dalsgaard til Horsens Folkeblad.

Læs også: Midtjysk møbelproducent konkurs

For Casper Jacobsen betyder den ny medejer nye muligheder, men det er ikke så meget pengene, det handler om.

– Det har sådan set altid gået godt nok med forretningen, så når jeg har valgt at tage Mads med ind, handler det om at vise, at det er den her vej, vi skal gå, forklarer han.

Udover plankebordene har Woodstyle en daybed på trapperne, hvor gjordene udgøres af gamle bilseler fra landets skrothandlere, og for Casper Jacobsen er der ikke nogen tvivl om, at det er i den retning, forretningen fremover skal udvikle sig.

– Det bliver en blød overgang, men produkterne fra de andre brands ryger ud af webshoppen, så vi kun fører vores eget, og upcycling-delen kommer til at fylde meget mere – på lidt længere sigt ser jeg allerhelst, at hele vores sortiment kommer til at bestå af genbrugstræ, slår han fast.

Hvad Casper Jacobsen håber at få ud af den nye investering, kan du læse mere om her.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094