23948sdkhjf

Arbejdsulykker faldet 90 procent: Sanistål vinder arbejdsmiljøpris 

En vedvarende og fokuseret arbejdsmiljøindsats har givet markante resultater i Sanistål. I 2009 havde Sanistål 82 arbejdsulykker. Ti år senere i 2019 var der otte, hvilket svarer til et fald på 90 procent. For den store indsats vinder virksomheden nu Arbejdsmiljøprisen 2020 i kategorien ’Arbejdsulykker’. 

Læs også: Sanistål skifter ud i direktionen

Det skriver Sanistål i en pressemeddelelse. 

- Arbejdsmiljøet og arbejdssikkerheden fylder rigtig meget i vores bevidsthed og handlinger. Derfor er vi virkelig glade og stolte af, at vi nu vinder Arbejdsmiljøprisen 2020,” siger Christian B. Lund, adm. direktør i Sanistål. 

Det er et fælles projekt 

Det store fald i arbejdsulykker skyldes ikke kun ændrede arbejdsgange – det er hele kulturen og medarbejdernes adfærd, der har ændret sig.

Det har krævet systematik, vedholdenhed og samarbejde, siger Clifton Augustine Deane, der arbejdsmiljøkoordinator i Sanistål: 

Læs også: Sanistål sætter punktum for restrukturerings-år

- Det her er et fælles projekt, som både ledelse og medarbejdere prioriterer højt. Resultatet er, at sikkerhed i dag er en naturlig del af vores arbejde, og alle tænker i sikkerhed. Vi har skabt en kultur, hvor vi tager ansvar for os selv og vores kolleger. Og når vi nu vinder Arbejdsmiljøprisen er det en kæmpe anerkendelse af det store arbejde, som vi i fællesskab har udført gennem de seneste ti år, siger han. 

Indsatsen fortsætter 

Selvom det især er på Saniståls lager i Billund, at der er risiko for at komme til skade, så er arbejdsmiljø og sikkerhed på dagsordenen i hele organisationen. Arbejdsgange er blevet beskrevet, og der bliver systematisk fulgt op på alle nær-ved-ulykker. Og den systematiske indsats for et bedre arbejdsmiljø fortsætter hver dag i Sanistål, forsikrer arbejdsmiljøkoordinator Henriette Marker Thomsen: 

- Med Arbejdsmiljøprisen er vi blevet bekræftet i, at vores indsats nytter, og vi fortsætter selvfølgelig for fuld styrke. Udover sikkerhed arbejder vi bl.a. med et trivselsprojekt, hvor vi alle sætter arbejdsmiljø, trivsel og samarbejde på dagsordenen,” siger hun. 

Målet er, at Sanistål slet ingen arbejdsulykker skal have, fortæller adm. direktør Christian B. Lund: 

- Vi skaber store forandringer, når vi gør en fælles indsats. Derfor tror jeg også på, at vi når vores mål om nul ulykker,” siger han. 

Arbejdsmiljørådet uddeler Arbejdsmiljøprisen hvert år til en virksomhed, som har gjort en særlig indsats for arbejdsmiljøet, som kan inspirere andre.  

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.14