23948sdkhjf

Coop i ny storsatsning: Har stiftet selskab med 120 ansatte

Nu vil Coop sælge ud af sin software til udenlandske rivaler

Dagligvarekoncernen Coop sætter nu strøm til en storstilet satsning på et helt nyt forretningsområde, der over de næste år skal gøre Coop til verdens førende leverandør af mobilløsninger til detailbranchen.

Læs også: Købmændene i de små byer var dømt ude - nu vender det

Det skriver Børsen.

Over de næste tre år vil Coop bruge 250 mio. kr. på et nystiftet selskab, Lobyco A/S. Det skal sælge licenser til den software, som Coop selv har udviklet, og som bl.a. bruges i koncernens udbredte kunde-app.

Målet er at kapre store udenlandske detailkæder som kunder, og Jan Madsen, der står i spidsen for den nye satsning, sigter mod en omsætning på en halv mia. kr. over de første fem år.

I første omgang får Lobyco A/S 120 ansatte.

Læs også: Netsupermarked tror på 1.000 nye ansatte: Mandag bliver historisk

- Dette er et massivt indsatsområde for Coop, og vi ser et kæmpe potentiale for at bruge det til at høste på alle de investeringer, som vi allerede har gang i, siger Jan Madsen til Børsen.

Digitale satsninger

Den nye satsning på at sælge software til udenlandske rivaler kommer samtidig med, at Coop har skiftet ud på den øverste direktørpost. Ud er røget Peter Høgsted, og ind er kommet den 40-årige Kræn Østergaard Nielsen.

I et interview med RetailNews mandag fremhævede han netop Coops digitale løsninger – såsom Coop Appen – som et af de områder, dagligvarekoncernen skal satse hårdnakket på.

Coop har kastet store summer i udviklingen af en ny it-platform for hele virksomheden, Coop One. Den skal være med til at digitalisere hele forretningen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094