23948sdkhjf

Ny struktur giver rene vækst-linjer hos vestjysk entreprenør

Brikkerne bliver sat sammen på en ny måde hos Jens Jensen-koncernen i Holstebro. 

Læs også: Generations- og direktionsskifte skal bringe vestjysk byggekoncern tættere sammen

Med titel af koncerndirektør er Jan Bodilsen manden i spidsen for den vestjyske sammenslutning af Jens Jensen Murer & Entreprenør og Jens Jensen Tømrer & Snedker. 

Centralt i ændringerne er kombinationen af et direktør- og generationsskifte, som har kastet nye, interne aftaler af sig og med firmaets ord skal ”øge synergien mellem murer- og tømrervirksomheden”. 

– I praksis betyder det, at vi arbejder i samme retning uden at skulle tænke på, hvordan det går i det enkelte selskab. Vi har også gjort det tidligere, men nu er der helt rene linjer om, hvordan man gør det, forklarer Jan Bodilsen. 

Skal lægge de sidste dele af puslespillet 

Koncernens nye direktion kommer - ud over Jan Bodilsen - til at bestå af direktør for Jens Jensen Murer & Entreprenør, Jonas Vejgaard, og direktør for Jens Jensen Tømrer & Snedker, Marius Sloth.  

Fakta: Jens Jensen-koncernen

Jens Jensen-koncernen har base i Holstebro og tæller de to driftsselskaber Jens Jensen Murer & Entreprenør A/S og Jens Jensen Tømrer & Snedker A/S. Samlet beskæftiger de to selskaber i underkanten af 70 medarbejdere. 

Koncernens direktion består af koncerndirektør Jan Bodilsen, direktør for Jens Jensen Murer & Entreprenør A/S Jonas Vejgaard samt direktør for Jens Jensen Tømrer & Snedker A/S Marius Sloth. 

Ejerskabet i Jens Jensen Murer & Entreprenør er delt ligeligt mellem Jan Bodilsen og Jonas Vejgaard.

Murer- og entreprenørfirmaet ejer så halvdelen af Jens Jensen Tømrer & Snedker med Marius Sloth som indehaver af de resterende 50 pct., forklarer Jan Bodilsen. 

Selskaberne udfører total-, hoved- og fagentrepriser samt serviceopgaver for det offentlige, virksomheder og private.

Hvordan arbejdsfordelingen helt nøjagtigt skal være, er de tre direktører stadig ved at få helt på plads. For den nye koncerndirektør står det dog klart, at han skal fjerne sig fra driften og i stedet tage hånd om alt det overordnede. 

– Nu er det deres (Jonas Vejgaard og Marius Sloth, red.) tur til at tage tørnen i de to driftsselskaber, siger Jan Bodilsen. 

Selvom tømrer- og entreprenørfirmaerne bliver bundet tættere sammen, er der kun i teorien tale om et eksklusivt samarbejde. Hvor det giver mening, vil murer- og tømrerfirmaerne stadig arbejde selvstændigt for andre bygherrer. Desuden har virksomheden også stadig brug for samarbejdspartnere inden for virksomhedens ”egenproduktion”, som omfatter beton-, murer- og tømrerarbejde. 

Nedad i hierarkiet vil man også fremover have brug for at trække på underleverandører – en fast gruppe af samarbejdspartnere de som regel arbejder sammen med - til at klare en del tømrer-, og murer- og betonopgaver.

 Her vil koncernen satse

Parterne er også blevet enige om at gå anderledes til de opgaver, man allerede udfører, og se nærmere på nye forretningsområder. Ifølge Jan Bodilsen ser Jens Jensen-folkene specifikt på to grene. 

På den ene side vil man udvide på de områder vi i forvejen er gode til - serviceopgaver for private og virksomheder, samt større entrepriser for både private, virksomheder og det offentlige. 

– Den anden del bliver, at vi investerer i nogle udviklingsprojekter, gerne lokalt tilføjer, tilfør koncerndirektøren og uddyber, at firmaet i forvejen har investeret i ejendomme, en forretning som efter planen vil blive udvidet. 

Økonomisk er der også opsat mål i forbindelse med strukturændringerne, og vækst er højt på dagsordenen, bekræfter Jan Bodilsen. Nærmere end det ønsker han dog ikke at komme de nye målsætninger. 

Hjælp fra professionel bestyrelse 

Til at løfte det hele arbejder Jens Jensen-ledelse også hen mod at etablere en ny, professionel bestyrelse.

Første led i processen er, at advokat Jes Andersen fra Advokathuset Funch & Nielsen skal være ny bestyrelsesformand. 

– Det bliver en af den nye bestyrelsesformands opgave at føre os videre den vej frem, forklare Jan Bodilsen. 

Arbejdet er stadig i sin vorden - der har ikke været generalforsamling endnu – og en af de første opgaver, der venter på feltet, bliver en afklaring af, hvilke kapaciteter og kompetencer bestyrelsen skal tilføres. 

Jens Jensen Murer og Entreprenør A/S
mio. kr. 2018/19 2017/18
Bruttofortjeneste 13,9 10,7
Resultat før finansielle poster 9,5 7,4
Resultat før skat 9,8 7,9
Årets resultat 7,6 6,1
Balancesum 52,5 53,1
Egenkapital 23,1 18,7
Gns. antal ansatte 59 55
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2019.

Jens Jensen Tømrer og Snedker A/S
mio. kr. 2018/19 2017/18
Bruttofortjeneste 5,4 3,9
Resultat før finansielle poster 3,3 2,6
Resultat før skat 3,3 2,6
Årets resultat 2,5 2,0
Aktiver i alt 11,8 11,0
Egenkapital i alt 4,8 3,4
Gns. antal ansatte 23 19
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2019.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.08